Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 6 בדצמבר 2018

לוקמאס סופגניות טורקיות



לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות טבולות בסירופ סוכר, זכרון ילדות מבית סבתי חנה ז"ל 
בכל חנוכה הייתי מחכה ומצפה לסופגניות הקטנות והמתוקות האלה , מזהירה מראש אי אפשר להפסיק לאכול אותן, זה ממכר.... 

חומרים להמון סופגניות קטנטנות כ-70 יחידות

1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם שמרית (חצי שקית )או כף שמרים גדושה שמרים יבשים 
1 כף מלח (שטוחה)
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות סוכר
4-5 כוסות מים חמימים(כוס חד פעמית שתייה קרה )

שמן לטיגון עמוק
שקית זילוף חד פעמית (חובה)

סירופ סוכר:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה:

לשים בסיר קטן סוכר ומים להביא לרתיחה, מרגע שרתח להנמיך ולבשל 5 דקות על אש גבוהה , לאחר מכן להוסיף לימון לבשל עוד 2 דקות לכבות ולקרר בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה

בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר, ביצה מערבבים מעט בעזרת כף מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף ) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד , מרטיבים את יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר , ללוש בערך כ-7 דקות, לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור (כמו תנור ) להתפחה כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח , לאחר שהבצק תפח , מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית כ-1 דקה (הבצק נוחת לגמרי זה בסדר ).

מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף (לא את כל הבצק, כמה שנכנס )


מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק , כשהשמן חם , גוזרים את הפיה של שקית הזילוף (ליצור קוטר של עיגול 2 ס"מ) , ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק (לחתוך את הבצק מכדור לכדור עם האצבעות) מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני , מוצאים לנייר סופג, ומעבירים לסירופ הקר מגלגלים מעט ומגישים .












תגובה 1:

אשמח לתגובות :)