Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

אורז עם חלב, סוטלאץ'



טעם ילדות אמיתי בכל שבת בביקור אצל סבתא חנה ז"ל המתינו לנו במקרר קעריות של אורז עם חלב מתוקות וטעימות על כל קערית נכתבה בקינמון והרבה אהבה האות הראשונה של השם של כל נכד , סבתי היתה מכינה גם עם אורז טחון למי שלא אהב את ההאורז השלם, בנוסף המתינו לנו קעריות של פודינג וניל מבושל טעים ומתוק וקעריות של  ג'לי תות  , זה היה עונג מושלם!!!

חומרים :
1.1/2  כוסות אורז (פרסי)
5 כוסות מים
1 ליטר חלב,
3/4 כוס סוכר
אופציה : אפשר להוסיף מי ורדים למי שאוהב

לקישוט וטעם, קינמון טחון

אופן הכנה :
לשטוף היטב את האורז ולסנן , לשים בסיר עם 5 כוסות מים להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לבשל עד שהאורז מוכן/ רך והמים התאדו, להוסיף  1 ליטר חלב 3% , להוסיף 3/4 כוס סוכר לבן (מי שרוצה להוסיף מי ורדים זה הזמן) להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לערבב מידי פעם ולבשל עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל פודינג אורז סמיך וטעים, מקררים מעט , מעבירים לקעריות הגשה ומקררים , לפני ההגשה לפזר קינמון ולהנות.

לאחר הבישול במים בלבד

לאחר הוסת החלב והבישול ההאורז מוכן



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)