Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 9 בפברואר 2013

אזני המן מבצק שמרים

אזני המן מבצק שמרים במילוי של פרג, תמרים ושוקולד יצא מצויין וטעים הפעם החלטתי לנסות את הקמח שמרים של אוסם ויצא נהדר ,  (במידה ולא משתמשים בקמח שמרים יש להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 1/4  שקית שמרית או 20 גרם שמרים טריים).


חומרים לבצק  (לפי האריזה )
500 גרם קמח שמרים
150 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים (צהוב) של ביצה (לשמור את החלבון)
1/2 כפית שטוחה מלח
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/4 כוס מים

חומרים למילוי פרג:
100 גרם פרג
25 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות ממרח תמרים
1 כף דבש
אופן הכנה : לשים את כל המרכיבים בסיר קטן לחמם עד שכל התערובת אחידה ולקרר.

מילוי תמרים:
1/2 חבילה תמרים מגולענים
חופן אגוזי מלך קצוצים
קינמון לפי הטעם
1 כף מי ורדים
אופן הכנה :
להוציא את עוקץ התמרים אם יש להוסיף אגוזיפ קצוצים, קינמון ומי ורדים לערבב לתערובת אחידה וליצור עיגולים בגודל של גולה גדולה להניח בצד


מילוי שוקולד:
ממרח שוקולד (מה שאוהבים)

אופן הכנת הבצק :
שופכים לקערת המיקסר : קמח שמרים, סוכר, חלמונים, חמאה מומסת , חלב ומים פושרים מערבבים (עם וו לישה ) במיקסר במהירות בינונית  למשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק , לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
מכסים את הכלי ומניחים להתפחה כ-שעה וחצי  (לי הבצק לא תפח הרבה) הבצק רך ונעים לעבודה
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים כל חלק פותחים למרובע, עובי הבצק 1/2 ס"מ לקרוץ עיגולים עם כוס (גודל העיגול יקבע את גודל האוזן המן ) במרכז כל עיגול נשים כפית מהמלית , נמרח את קצוות העיגול בחלבון ששמרנו (על מנת שהבצק לא יפתח באפיה ) ניצור משולשים (ראו צילום) להעביר את אזני המן לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ,לשים בצד להתפחה כ-1/2 שעה למרוח חלבון ביצה ולאפות בחום 180 מעלות כ-חצי שעה עד להשחמה, לקרר אפשר לשמור במקפיא ולהוציא לפי הצורך (להפשיר בטמפרטורת החדר). חג פורים שמח!!!











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)