Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 8 במרץ 2013

מאפינס יוגורט דובדבנים ושקדים



מאפינס ריחני עסיסי וטעים היוגורט מוסיף רכות נהדרת והשילוב של הדובדבנים עם השקדים נהדר והכי חשוב קל להכנה:

חומרים לכ-12  מאפינס:
1 כוס סוכר
1.3/4 כוסות קמח
1/2 כוס שקדים (פרוסים)
1 אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
3/4 כוס יוגורט 1.5% שומן
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1 כף ליקר אמרטו
1 צנצנת דובדבנים (מסוננת)
מנג'טים למאפינס (מספר 4 או 5)
תבנית שקעים

לקישוט :
50 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנה :
מערבבים חמאה וסוכר במטרפה ידנית , מוספים ביצים שלמות, יוגורט וליקר אמרטו מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה,
מוספים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה קורט מלח ושקדים פרוסים ומערבבים (לא יותר מידי) עד שהתערובת אחידה, מוספים את הדובדבנים (אני משאירה כ-12 יחידות דובדבנים לקישוט) ומערבבים מעט ,
מסדרים את המנג'טים בתוך תבנית השקעים  ממלאים כמעט עד הסוף מוסיפים דובדבן אחד לקישוט ומפזרים מעט שקדים פרוסים מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ-25 דקות או עד שהמאפינס משחים וקיסם ננעץ בו ויוצא נקי.
לקרר ולהנות (אני אוהבת את המאפינס ביום שלמחרת  ).






 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)