Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 13 ביולי 2013

מלח הארץ


 

המלח שאני קונה לביתי הוא מגיע בקופסה שקופה ונוחה לשימוש ,
שמחתי לגלות שיש טעמים חדשים מפתיעים וטעימים איתם אפשר לשדרג כל מאכל , סלט, ומאפה
אני הכנתי רולדה במילוי בשר והוספתי מלח בניחוח לימוני מתכון בהמשך....

 מלח הארץ",  המלח המשובח של ארץ ישראל, מופק בתהליך טבעי ממימיו הצלולים של הים האדום, מניב מלח ים נפלא, טבעי וטהור,

מותג "מלח הארץ" מוביל את מהלך מיתוג עולם המלח בישראל ומציע מגוון רחב של מלחים בטעמים במרקמים ולשימושים שונים, אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק. "מלח הארץ" הינה היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922.
 

מותג "מלח הארץ" נמצא על מדפי השיווק ברשתות וחנויות רבות ומוצעות בו 4 סדרות עיקריות:1.      סדרת הצנצנות  - המציעה אריזה משודרגת ונוחה לשימוש למלח גס ולמלח העדין באריזת 1 ק"ג. בסדרה זו מוצע המלח לראשונה בארץ באריזה שקופה, המאפשרת לראות את המלח ולהבחין בסוגים השונים. פתח הצנצנת רחב ומאפשר הכנסת יד (לפעולת זריית המלח).

2.      סדרת מלח הארץ ים יבש – המגיעה במלחיות בעלות עיצוב חדש, בהן מתמקד עיקר המהלך של  המיתוג הממקם את סדרת "מלח הארץ -  ים יבש" כחלק מעולם המזון, ומוביל לקבלתן של המלחיות כ"אורחות רצויות" על כל שולחן. המוצר מופיע ב 3 סוגי אריזה: מלחיית 250 גרם, מלחיית 500 גרם ואריזת קרטון המכילה 1 ק".

3.      סדרת המלחים הפונקציונאליים - המיועדת לקהל ממוקד הזקוק למוצרי המלח מטעמים בריאותיים. הסדרה כוללת 2 מוצרים: מלח מופחת 50% נתרן, ומלח מועשר ביוד. מלח הארץ – 50% מכמות הנתרן - מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה ולמי שמבקשים לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת 
 
מלח הארץ – 50% מכמות הנתרן, מכיל כ- 50% פחות נתרן מאשר מלח רגיל. בעוד שב- 100 גרם של מלח שולחני רגיל יש 39 גרם נתרן, הרי שב-100 גרם של מלח הארץ 50% נתרן יש רק 19 גרם נתרן. המוצר מופק על בסיס מלחי ים כאשר את חלק הנתרן מחליף האשלגן. לדברי דבוש: " אשלגן הוא גם מינרל חיוני. מחקרים רבים מדגישים את חשיבות היחס בין צריכת אשלגן לנתרן. ככל שצריכת האשלגן בתזונה עולה ביחס לצריכת הנתרן, כך פוחת לחץ הדם והסיכון למחלות כרוניות אחרות". הישג חשוב נוסף מלמד ההרכב המשופר הוא הטעם. מלח הארץ – 50% מכמות הנתרן, הוא גם טעים וקשה להבחין בהבדל בטעם בינו ובין מלח רגיל. הבחירה בו מאפשרת לכל המשפחה הנאה בשילוב יתרונות בריאותיים.

מחיר והיכן ניתן להשיג:

את מלח הארץ –50% מכמות הנתרן, כמו גם את כל מוצרי חברת המלח לישראל, ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והחנויות הפרטיות. מלח הארץ –50% מכמות הנתרן מגיע במלחייה מעוצבת המכילה 250 גרם ומחירו הממוצע לצרכן 10.5 ש"ח.
 
 

4.      מלח אטלנטי נחשב למלח בריא, הוא בעל מרקם פריך, אינו מעובד ואין בו טעמי לוואי שכן הוא מופק ישר מקרקעית הים. המלח האטלנטי  נאסף בשיטות מסורתיות ללא כל תהליכי עיבוד וכך מותיר בתוכו את כל המינרלים של מי הים. לאחר האיסוף הוא עובר ייבוש בשמש לצורך אידוי יתרת המים ובשל כך הוא מכיל את מקסימום כמויות היוד והמגנזיום. רוב הטבחים בעולם מצביעים על מלח ים אטלנטי כטוב ביותר לתיבול. המאפיינים של המלח האטלנטי הינם מרקמו הפריך והלח וכן צבעו האפרפר שמקורו ברכיביו הטבעיים ובבריכות בהן הוא מיוצר .
 
 
1.      "מלח הארץ – טעמי עולם" -  סדרת הפרימיום המציעה פתיתי מלח בארבעה טעמים וצבעים שונים אשר מיועדים לפיזור על מאכלים וסלטים לאחר הבישול.
 בסדרה: פתיתי  מלח שחור, פתיתי מלח רוזמרין, פתיתי מלח מעושן ו פתיתי מלח לבן). 

 

מלח הארץ - פתיתי מלח שחור
פתיתי מלח שחור מופקים מחומרים טבעיים בלבד. תהליך האידוי על ידי הרוחות והשמש מייצר פתיתי מלח פריך. מכילים תוספת של פחם טבעי המאזן את החומציות בגוף ותורם מראה מעניין לכל מנה. מתאים במיוחד למאפים בשר ודגים


 מלח הארץ - פתיתי מלח רוזמרין
פתיתי מלח רוזמרין מופקים מחומרים טבעיים בלבד. תהליך האידוי על ידי הרוחות והשמש מייצר פתיתי מלח פריך. מכילים רוזמרין טבעי ומהווה תוספת עדינה של טעמים.. מתאים במיוחד למאכלי טלה, תפו"א ומרינדות 


 


מלח הארץ - פתיתי מלח צילי
פתיתי מלח צ'ילי מופקים מחומרים טבעיים בלבד. תהליך האידוי על ידי הרוחות והשמש מייצר פתיתי מלח פריך. פתיתי מלח צ'ילי, בחריפות מעודנת מתאימים במיוחד למאכלי דגים, בשר ,טלה, תפו"א, מרינדות ותיבול 


 


מלח הארץ - פתיתי מלח בניחוח לימון
פתיתי מלח בניחוח לימון מופקים מחומרים טבעיים בלבד. תהליך האידוי על ידי הרוחות והשמש מייצר פתיתי מלח פריך. פתיתי מלח בניחוח לימון מתאים במיוחד למאכלי דגים, סלטים, תפו"א, מרינדות ותיבול 


ניתן לקנות את מלחי הגורמה בטעמים בחנויות "דרך האוכל" ו"ספייסי" בתפוזרת במשקל

רולדת במילוי בשר :
 
1 חבילה של בצק עלים (מוכן)
250 גרם בשר טחון
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
2 יחידות בצל ירוק שטוף וקצוץ לטבעות
3/4 כוס תירס מתוק מקופסה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקציצות
1/4 כפית מלח
1/4 כפית מלח בניחוח לימוני של מלח הארץ
לקישוט :
1 ביצה
2 כפות שומשום
 
 
אופן הכנה : 
שמים בסיר שמן , בצל קצוץ ומטגנים  עד להזהבה מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו לחום ואין נוזלים בסיר, מוסיפים תירס, פלפל שחור בהרט, מלח ומלח בניחוח לימון, מטגנים עוד דקה ומכבים את האש, מקררים,
לאחר שהתקרר מוסיפים בצל ירוק.
 
על נייר אפיה מרדדים את בצק העלים למלבן בגודל תבנית האפייה של התנור שמים באמצע את המילוי מקפלים צד אחד של המלבן על המילוי ומקבלים את הצד השני על הבצק נוצרה לנו רולדה, מעבירים את הרולדה עם נייר האפייה לתבנית
מורחים את הרולדה בביצה טרופה מפזרים שומשום ואופים בחום 180 מעלות כ-35-40 דקות עד להזהבה/השחמה ,
להגיש חם
 
 
 
 
 
 
 
 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)