Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 18 באוגוסט 2013

משפר אפייה טבעי של שמרית

השתתפתי בסדנת שמרים של חברת שמרית  ונהנתי מאוד את הסדנא העביר השף סטפן לייק , שף הבית של "שמרית" סטפן לימד אותנו איך מכינים וקולעים לחמניות  בשיטה קלה, שיטה לעיצוב עוגת שמרים קראנץ' במילוי שוקולד ושקדים עגולה ויפה , הכנו שושניות שמרים במילוי פסטו, גבינת קצ'קבל , פטה, וזיתים שחורים טעימה ביותר, בהמשך ממתין לכם מתכון ללחמניות מתוקות עגולות בדבש .

בסדנא השתמשנו במשפר האפייה הביתי החדש של חברת שמרית ,

המשפר הטבעי לאפייה ביתית של "שמרית" הוא למעשה חומר המורכב מויטמין C וחומרים טבעיים אחרים בעיקר אנזימים שונים.
זהו המרכיב שמשתמשות בו מאפיות על מנת לקבל מאפה רך יותר, אוורירי יותר וטרי יותר לאורך זמן.
כשמדובר בבצקים דלים יחסית בסוכר ושומן, דוגמת בצקי לחם, חלה, לחמניות ופיצה השימוש במשפר לאפייה ביתית ייטיב את התוצאה הסופית מכמה בחינות:
  • נפח המאפה יהיה גדול מהרגיל
  • המרקם של המאפה יהיה אוורירי ורך באופן בולט
  • טריות המאפה תשמר לאורך זמן רב

המשפר נמכר כיחידה נפרדת ואפשר להוסיף אותו לכל סוגי השמרים  .

אופן השימוש יחס: 1 שקית משפר אפייה ל-1 ק"ג  קמח או לפי הוראות המתכון .
 
אורך חיי המדף של משפר האפייה- כשנה.

לפני הסדנא קיבלנו הסבר על השמרים הטריים של שימרית ,מאיתן בן חיים, שהנו מהנדס מזון בהשכלתו ומעל עשרים שנה בשמרית, שמחתי לגלות שהשמרים הטריים שמייצרת שמרית הם תוצרת כחול לבן , 
פאקא תעשיות בע"מ, יצרנית "שמרית", הינה יצרנית השמרים הטריים היחידה בישראל ,
וגיליתי שכל השמרים היבשים בארץ הינם מיובאים, תוצרת חוץ.

טיפים:
* את השמרים רצוי לא להניח בדלת המקרר אלה במגירה פנימית (של מוצרי החלב) ולא המקפיא.

* במידה ואנו לא בטוחים כי השמרים טריים , יש לערבב את השמרים עם חצי כוס מים וכפית סוכר עד להמסה ,להניח בצד  ל-15 דקות אם יש תסיסה השמרים טובים לשימוש.

* הסוד לבצק רך שאינו נדבק לדפנות הוא להוסיף את הנוזלים המצוינים במתכון לאט, תוך כדי לישה איטית עד לקבלת הבצק כפי שתואר במתכון.

שיטה לעיצוב עוגת שמרים קראנץ' במילוי שוקולד ושקדים עגולה :

 
מגלגלים לרולדה וחוצים אותה באמצע
 קולעים לצורת בורג
 מגלגלים את הבורג כמו שבלול


לחמניות מתוקות עגולות בדבש- מקור המתכון אתר שמרית

לראש השנה וחגי תשרי, מתכון ללחמניות דבש רכות וטעימות במיוחד, המתאימות לארוחות החג או לכל ארוחה אחרת. המתכון חלבי אבל ניתן להחליף את החלב במים למתכון פרווה.
 החומרים ל-20 לחמניות:
 לבצק:
·        1  ק"ג קמח
·        1 שקית או קובית שמרית (50 גר')
·        1 שקית משפר אפייה (50 גר') – לא חובה
·        1/3 כוס (110 גר') דבש
·        2 ביצים (גודלL  )
·        1/4 כוס שמן קנולה
·        1 כפית מלח
·        1/2 1 כוסות מים (או חלב).
 לציפוי:
·        1 ביצה טרופה
·        שומשום או פרג
 אופן ההכנה:
1.  מערבבים בקערה את הקמח השמרית ומשפר האפייה.
 

2.  מוסיפים את הביצים, השמן, הדבש והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב (או המים), תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק חלק וגמיש.
3.  מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4.  מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים וקולעים ללחמניות (ראו צילומי שלבים).
 5.   מעבירים את הלחמניות לתבנית תנור מרופדת בניר אפייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דק'.
6.  מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים בביצה הטרופה. מפזרים מעל שומשום או פרג ואופים 35 דק' עד שהלחמניות מזהיבות.
טיפ שמרית: בכדי למזוג בקלות את הדבש יש לשמן תחילה את הכוס שבה נמדד הדבש וכך הדבש מחליק מהכוס בקלות.

 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)