Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 24 באוגוסט 2013

רביולי מבצק לפסטה של מעדנות במילוי בטטה שמנת ובזיליקום כל השלבים



 

פסטה, רביולי , ניוקי לזניה את כולם אני אוהבת עם שילוב של רוטב עשיר מבחינתי זו חגיגה
החלטתי לנסות את בצק לפסטה - מעדנות | תנובה להכנת רביולי ונהנתי מכל רגע, הבצק מגיע מרודד ומוכן למילוי
(חסך לי הרבה זמן) המרקם נהדר ונח לעבודה, הטעם נפלא ממליצה בחום ,אפשר להכין מראש את הרביולי ולשמור בהקפאה עד לשימוש.

כמות ל-28 יחי' רביולי עגולים (קוטר 5 ס"מ )

1 חבילה בצק לפסטה של מעדנות

למילוי:
1 בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לקוביות גסות.
1 כפית רוטב פסטו (אפשר מוכן)
1/4 כוס שמנת מתוקה (15%)


לרוטב רוזה (שמנת עגבניות)
6 עגבניות אדומות מקולפות וחתוכות גס(ללא מיץ)
1 בצל בינוני קצוץ קטן
1 שן שום גדולה כתושה
1 כפית רוטב פסטו
1 כף פפריקה
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 כוס שמן
3/4 מיכל שמנת מתוקה (15%) (מה שנשאר)
50 גרם פרמז'ן (לא חובה)

אופן הכנה רוטב:
 לשים בסיר שמן ובצל ולטגן עד להזהבה, להוסיף את השום והעגבניות ולטגן מעט להוסיף את המים והתבלינים רוטב פסטו ולבשל על אש בינונית / נמוכה עד שהרוטב מסמיך לטעום ולשפר תיבול לטחון את התערובת עם בלנדר מוט או מג'ימיקס להחזיר לסיר , להוסיף את השמנת מתוקה להביא לרתיחה קלה ולכבות .

אופן הכנה מילוי:
לבשל את קוביות הבטטה עם מים ו- 1/2  כפית מלח עד לריכוך, לסנן היטב, למעוך למחית חלקה, להוסיף 1 כפית ממרח פסטו  ו1/4 כוס שמנת מתוקה ,לערבב ולטעום במידה וחסר מלח להוסיף, להניח בצד לקירור .

הכנת הרביולי (אפשר יום לפני ולהקפיא):
לפרוס על שולחן עבודה חצי מכמות הבצק , לסמן בעדינות על כל הבצק עיגולים צמודים בעזרת חותכן / או כוס ( או לסמן ריבועים שווים ),לשים במרכז כל עיגול או ריבוע כפית מהמלית , להרטיב את הבצק בעדינות עם מעט מים (על מנת שהבצק ידבק לחלקו השני ) נפרוס את חצי הבצק שנשאר לנו בצורה שווה על גבי העיגולים שיצרנו , לסמן בעדינות עם היד את גבולות הבצק בין הגבעות שנוצרו מהמילוי (כך אנו מוצאים אוויר מיותר ) לחתוך את הרביולי לפי גבולות המילוי (כלומר המילוי באמצע העיגול) להוציא בצק מיותר ולשלוף את הרביולי היפים שנוצרו ,במידה ומקפיאים לסדר בשורות לא אחד על השני ,להפריד בין שכבה לשכבה עם נייר אפייה .

הרכבת המנה :
מרתיחים סיר עם מים ומלח ברגע שהמים רתחו יש להכניס לסיר כ-5-6 רביולי בלבד, לבשל עד שהרביולי צפים ועולים  למעלה , בערך כ-6 דקות , מוצאים מהסיר ומניחים על צלחת הגשה מפזרים על הרביולי רוטב רוזה חם , מעט פרמז'ן ומגישים .




 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)