Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 20 במאי 2015

עוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים





הכנתי את עוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים מהבלוג המדהים, הטעים והיפהיפה של יהודית אביב - הלוחשת לאוכל
זו הייתה אהבה ממבט ראשון שילוב התותים עם הקרם הלבן וגלסאז' התותים יצר עוגת חלומות אז המון תודה ליהודית על עוגה מושלמת, אלופה כבר אמרתי ? .....
הכנסו כאן למתכון המקורי של יהודית לעוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים
אני ביצעתי מעט שינויים :את הבסיס הכנתי כמו בעוגת שיש שמנת ותותים שלי הורדתי מעט מכמות הג'לטין והשתמשתי בגלוקוזה במקום בסירופ תירס .

חומרים בסיס :
תבנית 26 קפיצית
חומרים לבסיס
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
3 כפיות שמן

חומרים לקרם
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 כוס מים
12 גרם ג'לטין
1/2 חבילה תותים שטופים וחתוכים לקוביות (חצי לקישוט)

חומרים לגלסאז' תותים
7 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים להמסת הג'לטין
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות גלוקוזה
1 כוס מחית תותים קפואה
לקישוט :
חופן פיסטוקים קלויים (ללא קליפה )
שקף(לקנות בחניות מתמחות )

אופן הכנה בסיס :
להקציף את הביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 26 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

אופן הכנת הקרם :
נכין את הג'לטין : בקערית זכוכית נשים את אבקת הג'לטין (12 גרם )וחצי כוס מים מהברז , נערבב עד שאין גושים, נכניס לחימום במיקרוגל ל-1 דקה , נערבב עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה וצריך, להכניס לחימום קצר נוסף, להניח בצד ונעבור להכנת העוגה .
להקציף במיקסר שמנת מתוקה,חלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל, לקרם חלק ויציב.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הגבינה, לערבב (במהירות נמוכה ) עד לקבלת קרם אחיד,
להוסיף את הג'לטין המומס לתוך תערובת הגבינה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה .

הרכבת העוגה
ניישר ידנית את בסיס העוגה,
בכוס נערבב 1/2 כוס מים קרים ו-2 כפיות סוכר, נרטיב את העוגה בעזרת כף בצורה שווה .
להצמיד שקף לדפנות התבנית (לא חובה אך רצוי לקבלת דפנות חלקות).
להעביר את תערובת הגבינה לתבנית לפזר את התותים שחתכנו ולהכניס אותם (ידנית ) לתוך הקרם .
לשים במקרר להתייצבות של שעה לפני ששמים את הציפוי.

אופן הכנת הגלסאז':
לשים בצלוחית קטנה מים וג'לטין ולתת לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 20 דקות).
לשים בסיר קטן את השמנת המתוקה, סירופ תירס ומחית תותים ולהביא לסף רתיחה על אש קטנה ותוך כדי ערבוב מתמיד עד שמחית התותים נמסה והתערובת נעשית אחידה לגמרי.
להמיס במיקרוגל את הג'לטין - לחמם 6 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול.
להוסיף מייד לתערובת התותים ולערבב היטב.
לצנן לטמפרטורת החדר ולצקת מעל העוגה בצורה שווה.

לקרר את העוגה לילה שלם במקרר,
לקשט בתותים חצויים לחצי ובשברי פיסטוקים.
וכמו שיהודית אומרת "לא לגמור את הכל........ תשאירו משהו לאורחים......."





3 תגובות:

  1. שכחת לסנן ...את המחית תותים...עם בלנדר יד
    במקרה הזה היית מקבלת ציפוי מבריק וללא הגרגירים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סהר לא שכחתי זה המרקם שרציתי לקבל ולא ציפוי מבריק וללא גרגרים
      המשך יום נפלא

      מחק
    2. היי סהר לא שכחתי זה המרקם שרציתי לקבל ולא ציפוי מבריק וללא גרגרים
      המשך יום נפלא

      מחק

אשמח לתגובות :)