Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 8 במאי 2015

עוגת שוקולד עם קרם


 

 הכנתי עוגת שוקולד רכה וטעימה שהפכה לעוגה יפהיפיה עם הציפוי הנכון .......

חומרים תבנית 24 :
150 גרם שוקולד מריר
2.1/2 כפות קקאו
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
100 גרם חמאה קרה
1 כף תמצית וניל/רום
1.1/4 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
3 ביצים

ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
1 כפית חמאה

הרטבת העוגה :
1/2 כוס מים +2 כפיות סוכר

ציפוי שמנת:
1 שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כפית צבע מאכל ורוד טבעי

אופן הכנה :
בקלחת לשים :150 גרם שוקולד מריר , 2.1/2 כפות קקאו, 1/4 כוס סוכר, 1 כוס חלב, להמיס על אש בינונית עד שהתערובת חלקה, להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה ותמצית וניל/רום , לערבב עד שהחמאה נמסה לתוך השוקולד להניח בצד ,

להפריד את הביצים את החלמון (הצהוב) להוסיף לתערובת השוקולד (החמימה) ולערבב היטב,

את החלבון (הלבן) להקציף עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ,
להוסיף את תערובת השוקולד לקצף החלבונים ולערבב ידנית בתנועות עדינות (על מנת שהקצף לא ינחת),
לאחר שהתערובת אחידה , יש להוסיף 1.1/4 כוסות קמח (רצוי להעביר דרך מסננת או נפה חשמלית על מנת שלא יוצרו גושים) בהדרגה, עד שהתערובת אחידה,

לחמם תנור ל-170 מעלות, לשים בתוכו תבנית קטנה עם מים (ליצירת אדים)
לשמן את תבנית האפייה ולשפוך את תערובת השוקולד לתבנית לאפות כ-30 דקות עד שנועצים קיסם ויש פירורים לחים על הקיסם והעוגה לא נוזלית,  להוציא מיד (לא לאפות הרבה אחרת העוגה תתייבש) ,
להניח לקירור 10 דקות , לערבב בכוס : 1/2 כוס מים ו-2 כפיות סוכר עד שהסוכר נמס ולהרטיב את העוגה .

ציפוי שוקולד : להמיס במיקרוגל , 100 גרם שוקולד מריר, 1/4 כוס חלב, וכפית חמאה , עד לקבלת רוטב שוקולד חלק (במידה וחסר חלב להוסיף מעט) , לשפוך על העוגה , להניח לעוגה להתקרר בחוץ .אם רוצים לקשט עם קצפת להכניס את העוגה למקרר ל15 דקות (שציפוי השוקולד יתקשה).

ציפוי קצפת :
בקערת המיקסר לשים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב 1 אינסטנט פודינג וניל, ו-1/2 כפית צבע מאכל להקציף עד לקבלת קצף נוקשה, מכניסים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר פרח ומזלפים פרחים על פני כל העוגה, אפשר לקשט עם סוכריות צבעוניות.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)