Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים









עלי סיגר במילוי בשר , פרגיות, חמוציות שקדים כוסברה ופטרוזליה ברוטב של טחינה וסילאן,  השילוב של המלוח ומתוק עם פריכות הסיגר המטוגן מדהיםםם  ממליצה בחום .

חומרים ל- 15 יחידות
2 יחי' סטייק פרגית
350 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים שחורים קטנים
3/4 כוס מקלות שקדים קלויים
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1 כף סוכר גדושה
15 עלי סיגר
שמן לטיגון עמוק

להגשה 4 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
מעט אבקת סוכר

מבשלים את נתחי הפרגיות עם מים ומלח כ-20 דקות או עד שהפרגית מוכנה להוציא מהנוזלים ולקרר.

בסיר לטגן 2 בצלים קצוצים, עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה , להוסיף את הבשר טחון ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו ולא מפריש מים כ- 10 דקות, מוסיפים קינמון, פלפל שחור, מלח וסוכר מערבבים ומסירים מהאש מקררים כ-1/2 שעה ,
חותכים את הפרגית לרצועות דקות, מוסיפים לבשר והבצל ,מוסיפים את החמוציות, צימוקים, שקדים, כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק ומערבבים .

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה מעליו עלה סיגר, מניחים בקצה כל עלה סיגר  כף גדושה ממלית הבשר , מגלגלים לסיגר תוך כדי הכנסת הקצוות (משני הצדדים למלבן ) לתוך הגלגול, על מנת שהסיגר לא יפתח בזמן הטיגון
ומניחים בצד,

מחממים שמן חצי עמוק במחבת טובה  ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים, מוצאים לצלחת עם נייר סופג (לקליטת השמן המיותר).

ההגשה : על צלחת הגשה שטוחה ,מפזרים בעזרת כף טחינה גולמית  וסילאן ,
מפזרים על הסיגרים מעט אבקת סוכר, מניחים על הצלחת ומגישים מיד בתאבון

**אפשר להקפיא את הסיגרים (להפריד ביניהם עם ניילון שלא ידבקו) ולטגן קפוא .











5 תגובות:

  1. מה אני צריכה לבקש מהקצב? שתי פרוסות פרגיות? והאם צריך לכסות את הסיר בזמן בישול הפרגיות ועל איזו להבה? והאם אפשר לוותר על בישול הפרגיות ולעשות אותן בדרך אחרת במקום בישול במים?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן 2 חתיכות פרגית ולבשל במים ללא מכסה להבה בינונית כך זה נשאר עסיסי בהצלחה

      מחק
  2. אפשר לוותר על הפרגיות? יש לי רק חצי קילו בשר טחון...

    השבמחק
    תשובות
    1. כן אפשר אבל רצוי עם (כל הטעם משתנה ) בהצלחה

      מחק

אשמח לתגובות :)