Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 18 ביוני 2015

מאפה עלי גפן אורז ועשבי תיבול









מאפה עלי גפן חמוץ מתוק טעים ביותר, המאפה מקבל צבע שחום, האורז מקבל את כל הטעמים ממש מעדן, ממליצה בחום, אני יודעת המראה הסופי של עלי הגפן לא נראה משהו  אבל הטעם מדהים!!!

חומרים : תבנית פיירקס
30 עלי גפן (רצוי טריים שעברו חליטה )
או מצנצנת שנשטפו היטב
4 כוסות אורז מוכן (מבושל )
2 גבעולי כרפס עלים (הגבעולים והעלים ) שטוף וקצוץ
1/2 חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
חופן עלי נענע שטוף וקצוץ
1 בצל גדול מגורד
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס מקלות שקדים
2 כפות שמן
1 כפית בהרט
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
מיץ מחצי לימון קטן
1 כפית רוטב תמר הינדי

רוטב :

בקערית נשים : 1/2 כוס מים, 1 כף רוטב תמר הינדי , 1 כף סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית כורכום

אופן הכנה :
בתבנית מלבנית 30/30 נניח נייר אפייה נשמן במעט שמן,
נסדר את עלי הגפן אחד ליד השני (כשהצד המחוספס פונה אלינו) כולל הצדדים,

נערבב בקערה את כל החומרים : האורז העשבי תיבול, הבצל מגורד גס, צימוקים, חמוציות , שקדים, שמן, לימון והתבלינים לתערובת אחידה , לשפוך את התערובת על עלי הגפן , לכסות עם עלי גפן נוספים , לחורר את עלי הגפן בעזרת קיסם (לאפשר לרוטב לחדור פנימה)

לערבב את הרוטב היטב ולשפוך על עלי הגפן,

לכסות את התבנית עם נייר אפייה , ומעליו נייר כסף , להכניס לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות לשעתים לאחר מכן,לכבות את התנור ולהשאיר את המאפה עוד 30 דקות בחום התנור.

להגיש חם (אני מחממת במיקרוגל יוצא מעולה )













7 תגובות:

  1. נראה מעולה ויותר חשוב אני קוראת את כל הדברים הטובים ששמת בזה וזה חייב להיות טעיםםםםםםםםםםם

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יפתי את המגיבה הראשונה שלי נשיקות :)

      מחק
    2. האם אפשר להשתמש בסילאן במקום רוטב תמר הינדי?

      מחק
    3. האם צריך לשים כף או כפית רוטב תמר הינדי?

      מחק
    4. היי לא כי רוטב התמר הינדי חמוץ מתוק אפשר להשתמש במיץ רימונים כתחליף בהצלחה

      מחק
  2. נראה ממש מצויין אהבתי מאוד את המתכון
    תודה רבה יקירה ♥
    חג שמח לכם ♥

    השבמחק

אשמח לתגובות :)