Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

עוגת גבינה ופסיפלורה







עוגת גבינה עם מחית פסיפלורה מי שמכיר אותי יודע שאני מאודדד אוהבת פסיפלורה  והשילוב החמצמץ שלה עם קרם הגבינה המתוק יוצר ביס מושלם , עוגה מרעננת קלילה וקלה להכנה . (רצוי להכין יום לפני ההגשה) .
חומרים לבסיס:(תבנית 26 )
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים (צהוב)
אופן הכנה: לשים בקערה  את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.
חומרים לקרם הגבינה:
 250 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת מתוקה 38%
1 מיכל שמנת חמוצה (של פעם 27% )
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה: בקערה שמים: גבינה,  שמנת חמוצה,  סוכר וסוכר וניל ומערבבים עם כף עד שלא מרגישים את הסוכר.
בקערת מיקסר שמים  2 שמנת מתוקה חבילת אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב .
מוסיפים את קרם הגבינה לקערת המיקסר ומערבבים כדקה עד לקבלת מרקם אחיד, לשפוך את הקרם על גבי הבסיס שהתקרר ולהכניס למקרר
מחית פסיפלורה:
 6-7 פסיפלורה מסוננות מגרעינים
1 כף גרעיני פסיפלורה
2 כפות לימון
3 כפיות סוכר
2 כפיות קורנפלור
1/2 כוס מים
אופן הכנה :
שמים את נוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את המים הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקורנפלור במעט מים קרים  עד שאין גושים , מוסיפים את הקורנפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש להוסיף את 1 כף גרעיני פסיפלורה ולהניח לקירור כ-10 דקות , לפזר  את הרוטב על הקרם בצורה אחידה ולהכניס לקירור של לילה.








2 comments:

  1. תודה רבה סיגל על מתכון מעולללללה!!!
    הכנתי, היה ממש ממש ממש טעים. שילוב מטמטם של טעמים וגם העוגה נראית מרשימה.

    רציתי רק לשאול. במחית הפסיפלורה לא ציינת את כמות הלימון.

    תודה!

    השבמחק
  2. תודה רבה מקסימה אני שמחה לשמוע :)
    והוספתי את כמות הלימון :)

    השבמחק

אשמח לתגובות :)