Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 12 ביוני 2015

צלי עוף עם פטריות




אחד התבשילים שאני מאוד אוהבת זה צלי עוף ופטריות מנה חגיגית וטעימה קלה להכנה, העוף והפטריות מתבשלים לאט, ללא תוספת של נוזלים, בזכות השחמת הבצל והבישול האיטי  העוף מקבל צבע שחום ונשאר עסיסי וטעים......מעדן מלכים בכלום עבודה .

חומרים:
5 יחידות ירכיים עוף ללא העור
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
2 סלסילות של פטריות שמפיניון טריות
3/4 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן

עירית או פטרוזיליה לקישוט.

אופן הכנה :
בסיר שמים 2 כפות שמן ובצל קצוץ מטגנים עד להשחמה , מוסיפים את הירכיים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים , מוסיפים פטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור,
מכסים את הסיר ומבאים לרתיחה (העוף והפטריות מפרישים נוזלים) , מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שכל הנוזלים מתאדים, מדי פעם מנערים את הסיר בצורה עדינה,
לאחר חצי שעה של בישול הופכים את העוף (שיקבל צבע משני הצדדים) ברגע שכל הנוזלים התאדו ורואים את השמן, הצלי מוכן להגשה לקראת סוף הבישול אפשר להגביר את האש עד לצמצום סופי של הנוזלים , (להשגיח שלא יישרף ).

מניחים בצלחת הגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים (אפשר גם עירית קצוצה)











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)