Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

מרציפן






מרציפן ביתי בריא וטעים,  נטו שקדים  מוסיפים סוכר לפי טעמכם ויוצרים מרציפן איכותי וטוב, לא תאמינו כמה זה פשוט להכנה .

500 גרם שקד ישראלי (טעמו יותר מרוכז)
200 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
1 כף ליקר אמרטו
1 כפית לימון
(מג'ימיקס חובה)

שמים את השקדים בקערה ושופכים עליהם מים רותחים עד לכיסוי,
משהים 10 דקות ומקלפים (הקליפה יוצאת מאוד מהר בלחיצה על השקד) זה הזמן לקרוא לילדים לעזרה .....

מיבשים היטב את השקדים עם מגבת מטבח ומניחים במג'ימיקס,

מוסיפים 150 גרם אבקת סוכר, 2 כפות מים, 1 כף ליקר אמרטו,

טוחנים היטב עד לקבלת תערובת בצק חלקה של מרציפן, בשלב הזה יש לטעום את התערובת ולהוסיף אבקת סוכר לפי
טעמכם, אם חסר לכם מתוק הוסיפו מעט אבקת סוכר וערבבו שוב ל-30 שניות ,

במידה והתערובת לא בצקית הוסיפו עוד כף מים , עד לקבלת מרקם של בצק שקדים ,

יש לחלק את בצק המרציפן ל-3 חלקים, לגלגל כל חלק על נייר אפייה לנקניק ארוך, (אני מגלגלת עם נייר האפייה וכך מונעת הדבקות המרציפן לאצבעות) חותכים בצורה אלכסונית חתיכות בעובי 1 ס"מ , שומרים בקופסה סגורה היטב במקפיא.




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)