Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

מרק חומוס ותרד




מרק חומוס תרד ושעועית עם בשר ארוחה שנהגתי לאכול בילדותי בכל יום שישי בצהריים  טעם ילדות וזיכרון טעים, המתכון של סבתי חנה ז"ל מרק גרבנסוס קון ספינג' (גרבנסוס= חומוס ספינג'= תרד ), אפשר להכין גם ללא בשר לצמחונים, מגישים עם לחם טרי או חלה  ובצל ירוק  חשוב להשרות את הקטניות במים יום לפני הכנת המרק.

חומרים:
יום לפני :
2 כוסות שעועית לבנה יבשה
1 כוס חומוס
לשים בקערה את הקטניות ולמלא במים עד לכיסוי הקטניות ויותר להשרות יממה לפחות.

חומרים
1/2 ק"ג בשר כתף 5 טרי חתוך לקוביות
1 חבילה גדולה של תרד טרי שטוף ורחוץ היטב (עלים בלבד ללא גבעולים)
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כוס שמן
2 כוסות שעועית לבנה מושרת
1 כוס חומוס מושרה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף (לא חובה)

אופן הכנה:
מרתיחים את הבשר במים רותחים כ-10 דקות מסננים ומוצאים לצלחת.

בסיר גדול כ-7 ליטר, נשים שמן ובצל ונטגן כ-5 דקות עד להזהבה, נוסיף את השעועית, החומוס, התרד  והבשר נוסיף במים עד כ-3/4 הסיר, נבשל כ-1 שעה על אש בינונית , לאחר שעה נתבל את המרק ב-1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כף מרק עוף, נוסיף מים במידה וחסר (המרק צריך להיות סמיך)  נמשיך לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות או עד שהבשר והחומוס רכים והמרק סמיך, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, להגיש חם עם אורז, בצל ירוק או לחם טרי.



תגובה 1:

אשמח לתגובות :)