Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

בצל ממולא






בצל ממולא באורז, בשר טחון, המון כוסברה טעים וקל להכנה אי אפשר להפסיק לאכול !!
את הבצלים אני מקפיאה 24 שעות לפני ההכנה ומפשירה ביום ההכנה פטנט שחוסך לי את זמן בישול הבצלים.

חומרים : סיר רחב בקוטר 32 ס"מ
6 בצלים גדולים מאוד
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז עגול
1 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
6 כפות שמן
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
2.1/2 כפיות מלח
1.1/2 לימון
2 כוסות מים (ולהוסיף עוד במידת הצורך)

רימון לקישוט בלבד (לא חובה)

אופן הכנה:
* להפשיר את הבצלים שהקפאנו ולקלף את הקליפה החיצונית (במידה ולא הקפאתם צריך לבשל את הבצלים ללא הקליפה    כ-1/2 שעה במים רותחים ולקרר מעט)
* בקערה לשים אורז (בלי לשטוף) בשר טחון, 1/2 חבילה כוסברה קצוצה, 2 כפות שמן , 1 כפית מלח, 1 כפית כורכום, 1      כפית פפריקה  מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, מיץ מחצי לימון , לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה .
* נשמן סיר ב-2 כפות שמן,  לחתוך את הבצל לאורך לא עד הסוף על מנת לקבל שכבת בצל ארוכה , נפריד את שכבות         הבצל, בכל שכבה נמלא כף ממלית האורז והבשר לא להעמיס יותר מידי כי המילוי תופח בזמן הבישול, נגלגל את הבצל       (לא בצורה הדוקה ) ונניח בסיר בצורה מעגלית, נמלא את כל הבצלים בדרך זו, במידה ונשאר מילוי יש לשים אותו באמצע   הסיר על הבצלים ומעליו להניח את כל לבבות הבצל שנשארו .
* נפזר 2 כפות שמן , 1 כפית כורכום, 1 כפית פפריקה, 1.1/2 כפיות מלח, 2 כוסות מים רותחים נבשל על אש גבוהה      כ-10 דקות לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל כ-40 דקות או עד שהאורז רך מדי פעם לפזר מהרוטב שנוצר בסיר על      גבי כל הבצלים במידה וחסרים מים להוסיף מעט, לאחר שהאורז מוכן נפזר מיץ מלימון שלם על כל הבצלים ואת יתרת הכוסברה הקצוצה לבשל עוד 5 דקות  ולכבות    .












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)