Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

עוגת קרם וניל ושוקולד לבן






עוגת קרם וניל ושוקולד לבן  עוגה עדינה בטעמה אוורירית וטעימה פשוטה להכנה :)

 חומרים לבסיס (לתבנית 26 ס"מ):
4 ביצים, מופרדות
חצי כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה

 קרם פודינג וניל:
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל )
1 כוס חלב

לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן
1 כפית חמאה
2-3 כפות חלב

לקישוט 30 גרם שוקולד לבן 
ומעט ברס 

אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים וכוס סוכר לקצף יציב.
מערבבים את החלמונים עם אבקת האפייה, ומקפלים לתוך הקצף. מוסיפים גם את הקקאו (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, העוגה צונחת זה בסדר.

מכינים קרם פודינג:
מקציפים את 2 השמנת, עם אינסטנט פודינג ו- 1 כוס חלב, לקרם יציב מורחים על העוגה, ומניחים במקרר.

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה והחלב, עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד ,שופכים את השוקולד ומזיזים מצד לצד את התבנית עד שהכל מכוסה מקררים כ-5 דקות מקשטים עם שוקולד לבן מומס (ממסים 30 גרם שוקולד לבן בקערית במיקרוגל ומזלפים על העוגה פסים לאורך ולרוחב ביד חופשית, מפזרים מסביב לעוגה אגוזי ברס (קנויים)
רצוי להשאיר 8 שעות במקרר לפני ההגשה אם אין זמן שעתיים במקפיא ולהעביר למקרר .






4 תגובות:

  1. נראה מצוין! אין קמח בבסיס העוגה?

    השבמחק
  2. תודה רבה, לא אין קמח בבסיס לכן היא עוגה מעולה לפסח והבסיס מאוד אוורירי

    השבמחק
  3. תודה רבה, לא אין קמח בבסיס לכן היא עוגה מעולה לפסח והבסיס מאוד אוורירי

    השבמחק
  4. השכבה של השוקולד המומס נשארה רכה אחרי לילה במקרר... האם תקין?
    יצאה עוגה מושלמת!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)