Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

עוגיות אגוזים






עוגיות אגוזים שמנמנות טעימות פריכות במילוי אגוזים עשיר שלא תפסיקו לזלול

כ-45 עוגיות:

חומרים
2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דקות לפני ההכנה)
1/2 מיכל שמנת חמוצה (של פעם 27% שומן) 100 מ"ל
1 כף גדושה אבקת סוכר

מילוי
3 כוסות אגוזים קצוצים (כ- 250 גרם) 
1/2 כוס סוכר
4 כפות דבש
1/4 כפית קינמון
1/3 כפית הל טחון



אופן הכנה:
בקערה נשים,  קמח,חמאה,שמנת חמוצה ואבקת  סוכר,  מערבבים לבצק אחיד ומניחים במקרר ל-1שעה .

מילוי: נערבב בקערה את האגוזים הקצוצים (קניתי אגוזים קצוצים, אהבתי את צורת החיתוך הישרה שלהם אבל אפשר לקצוץ לבד) הסוכר הדבש והתבלינים, נערבב עד שהתערובת אחידה ונניח בצד.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בעובי של 1/2 ס"מ , מפזרים חצי מכמות האגוזים על גבי כל המלבן, מגלגלים  גלגול אחד ועוד חצי גלגול, מכל חצי מלבן נכין 2 רולדות, חותכים עם סכין לאורך המלבן, אנו מקבלים בצק ארוך במילוי אגוזים, נכין כך גם את החצי השני , נחתוך עוגיות באורך 3 ס"מ ונניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה (נכין גם עם החצי הנוסף סה"כ יצאו לנו 4 רולדות ) נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה כ- 14 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות , 







תגובה 1:

אשמח לתגובות :)