Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 12 ביוני 2015

פאי בוטנים ושוקולד




מי כמוני מחכה לעוגיות בוטנים הקנויות של פסח ?? אני משוגעת עליהן, זוללת אותן ומשתדלת לא לחשוב על הקלוריות..  אני מסוגלת לנשנש מהן כל היום, העוגיות הקנויות היחידות שאני אוהבת, אז מה יותר טבעי מלהמציא קינוח על בסיס העוגיות המטריפות האלה, קינוח מהיר וקל להכנה, אפשר להכין בגרסה חלבית ובגרסת הפרווה שתיהן טעימות, קינוח מיוחד בכלום עבודה, יהודית אביב הלוחשת לאוכל  החברה המוכשרת והמדהימה שלי, הכינה בהשראת הפאי שלי (זכיתי) , טארט בוטנים הורססס !! עם תחתית של בוטנים טחונים, כי היא לא אוהבת את עוגיות הבוטנים של פסח, המתכון שלה כאן מוזמנים להכין גם את הגרסה הטעימה שלה, מאחלת לכם  חג פסח שמח וטעים ..

חומרים תבנית קוטר 22 : כוס בנפח 200 מ"ל

8-9 עוגיות בוטנים של פסח (300 גרם)
200 גרם בוטנים קלויים וקלופים
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס לפרווה (כ-9 כפות )

אופן הכנה :
בקערה למעוך את עוגיות הבוטנים עם מזלג, במידה והתערובת לא מספיק לחה להוסיף 1 כף חלב/מים.
להניח את הרינג על נייר אפייה (מתחת אני שמה צלחת שטוחה), להדק את תערובת העוגיות לתבנית בתחתית ובקצוות, ליצור בסיס לפאי  (אם משתמשים בתבנית קפיצית לרפד אותה בנייר אפייה ולהמשיך באותה דרך)

לפזר את הבוטנים על גבי הפאי ,

לחמם במיקרוגל 150 גרם שוקולד מריר עם 3/4  כוס שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לפרווה)  לערבב לבלילה חלקה ומבריקה (במידה וחסר מעט שמנת להוסיף) לשפוך על הבוטנים , להכניס למקרר ל-1/2 שעה , לפרוס ולהתענג

***אפשר להחליף את השוקולד מריר בשוקולד לבן, חלב, טופי מה שאוהבים
***אפשר להחליף את הבוטנים בכל אגוז אחר (אגוזי לוז קלויים, אגוזי מלך טבעים, וכו')
***אני קונה בוטנים מלוחים ומפרידה את הקליפה השילוב של השוקולד עם הבוטנים מדהים.








9 תגובות:

  1. נראה מעולה כשר לפסח ואפשר בקלות להמיר לפאי טבעוני (עם החלב קוקוס) תודה רבה :)

    השבמחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. אחד הטעימים!! אצלי בראש כבר מסתובב לו פאי בהשראתך.

    השבמחק
  4. היי, יש לי תבנית פאי קוטר 24. זה בעייתי מבחינת הכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן תוסיפי עוד עוגיות כ2 יחידות ועוד 30 גרם בוטנים אין צורך לשנות את כמות השוקולד בהצלחה 🌺💝🌺

      מחק
  5. חג שמח
    הכנתי את הפאי המשגע הזה
    קל מאוד וטעים בטרוף אי אפשר להפסיק לאכול ממנו! הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית 26
    תודה רבה על מתכון משגע!!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)