חומרים תבנית קוטר 22 : כוס בנפח 200 מ"ל
8-9 עוגיות בוטנים של פסח (300 גרם)200 גרם בוטנים קלויים וקלופים
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס לפרווה (כ-9 כפות )
אופן הכנה :
בקערה למעוך את עוגיות הבוטנים עם מזלג, במידה והתערובת לא מספיק לחה להוסיף 1 כף חלב/מים.
להניח את הרינג על נייר אפייה (מתחת אני שמה צלחת שטוחה), להדק את תערובת העוגיות לתבנית בתחתית ובקצוות, ליצור בסיס לפאי (אם משתמשים בתבנית קפיצית לרפד אותה בנייר אפייה ולהמשיך באותה דרך)
לפזר את הבוטנים על גבי הפאי ,
לחמם במיקרוגל 150 גרם שוקולד מריר עם 3/4 כוס שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לפרווה) לערבב לבלילה חלקה ומבריקה (במידה וחסר מעט שמנת להוסיף) לשפוך על הבוטנים , להכניס למקרר ל-1/2 שעה , לפרוס ולהתענג
***אפשר להחליף את השוקולד מריר בשוקולד לבן, חלב, טופי מה שאוהבים
***אפשר להחליף את הבוטנים בכל אגוז אחר (אגוזי לוז קלויים, אגוזי מלך טבעים, וכו')
***אני קונה בוטנים מלוחים ומפרידה את הקליפה השילוב של השוקולד עם הבוטנים מדהים.

נראה מעולה כשר לפסח ואפשר בקלות להמיר לפאי טבעוני (עם החלב קוקוס) תודה רבה :)
השבמחקהתגובה הוסרה על ידי המשתמש שכתב אותה.
השבמחקאחד הטעימים!! אצלי בראש כבר מסתובב לו פאי בהשראתך.
השבמחקנפלא נפלא תודה
השבמחקהיי, יש לי תבנית פאי קוטר 24. זה בעייתי מבחינת הכמויות?
השבמחקכן תוסיפי עוד עוגיות כ2 יחידות ועוד 30 גרם בוטנים אין צורך לשנות את כמות השוקולד בהצלחה 🌺💝🌺
מחקחג שמח
השבמחקהכנתי את הפאי המשגע הזה
קל מאוד וטעים בטרוף אי אפשר להפסיק לאכול ממנו! הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית 26
תודה רבה על מתכון משגע!!
איסה כיף אני שמחה לשמוע !! תודה רבה וחג שמח 😍
מחקחחחח
מחק