Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 7 ביוני 2015

דג סלמון אפוי בעשבי תיבול








דג סלמון אפוי בעשבי תיבול מתכון שקיבלתי מגיסתי נעמה (שמבשלת מצוין) הדג טעים עסיסי וקל להכנה
אפשר להכין הכל מראש ולאפות סמוך להגשה .


חומרים :
10 יחידות פילה דג סלמון נקי מעור ורחוץ
1/2 חבילה כוסברה שטופה
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
6 שיני שום כתושות
1 כף ממרח חרדל רגיל (לא גרגרים)
1 כפית גדושה מלח
1/3 כוס שמן זית
1 לימון שלם

אופן הכנה
נשים את חתיכות הדג בקערה, נסחט חצי לימון טרי על הדג ונניח בצד.

נקצוץ קטן פטרוזיליה וכוסברה נשים בקערה, נוסיף 6 שיני שום כתושות, 1 כף ממרח חרדל, 1 כפית גדושה מלח, מיץ מחצי לימון טרי ו-1/3 כוס שמן זית, נערבב עד לקבלת תערובת אחידה (הריח והטעם משגעים).

מניחים את נתחי הדג (לא שוטפים את הלימון) בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה  (ברווחים קטנים),
מורחים על כל נתח של דג כפית גדושה מתערובת עשבי התיבול, את מה שנשאר מחלקים שוב,
עד השלב הזה אפשר לשמור במקרר כ-3 שעות (סגור עם ניילון) ,
מחממים תנור  ל-190 מעלות מכניסים את הדג לאפיה ל-20 דקות ,
מוצאים ומגישים מיד .


מוזמנים לבקר :














28 תגובות:

  1. שלום תודה . מכוסה או לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לא מכוסה 20 דקות בלבד ולהוציא תודה

      מחק
    2. היי לא מכוסה 20 דקות בלבד ולהוציא תודה

      מחק
    3. היי סיגל.מכינה את הדג לערב שישי.תודה על מתכונים נהדרים.

      מחק
    4. איזה כיף תודה לך סופ"ש נפלא ושבת שלום :)

      מחק
    5. איזה סוג של דג סלמון?

      מחק
  2. היי סיגל,
    הדג הזה הפך לכוכב כמעט קבוע אצלנו בשולחן שבת. תודה!
    יעל

    השבמחק
  3. סיגל ערב טוב,
    מתכון פשוט, קל וטעים מאוד.
    תודה רבה.
    אריק

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אריק אני שמחה שאהבת :)

      מחק
  4. מתי שמים לשלוש שעות במקרר? לאחר שהנחתי את התיבול או לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. לאחר שהדג מתובל ( לא חייבים אבל זה ממש מוסיף )

      מחק
    2. לאחר שהדג מתובל ( לא חייבים אבל זה ממש מוסיף )

      מחק
  5. אפשר להכין את הדג בפרוסות

    השבמחק
  6. אפשר לקבל מתכון לרוטב?

    השבמחק
  7. וואי תודה רבה אחלה מתכון עשיתי ויצא מדהים תודה על המתכון (:

    השבמחק
  8. היי המתכון מתאים גם לסטייק סלומון?

    השבמחק
  9. אפשר חרדל דיז'ון? זה מה שיש לי בבית...

    השבמחק
    תשובות
    1. את/ה מתכוון/נת לגרגרים ? אפשר אבל זה פחות מוצלח :)

      מחק
  10. אפשר דג סלמון קפוא? להפשיר קודם?

    השבמחק
  11. 20 דקות זה המון. מספיק 12 דקות בשביל סלומון . מה אפשר להוסיף בשביל לקבל חריפות?

    השבמחק

אשמח לתגובות :)