Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

סופגניות אפויות





מעולם לא הכנתי סופגנייה אפויה ולהפתעתי הרבה,  המרקם והטעם הזכירו מאוד את אחותה המטוגנת, הסופגנייה הייתה רכה, עסיסית ואוורירית, הרבה בזכות משפר האפייה של שמרית , ממליצה בחום למי שרוצה להתפנק בחג החנוכה במחצית הקלוריות.....

חומרים לכ-20 סופגניות : תבנית שקעים ארקוסטיל

4.1/2 כוסות קמח 
1/2 שקית שמרית (25גרם)
1/2 שקית משפר אפייה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי
75 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים פושרים

לשימון התבנית : 25 גרם חמאה מומסת + 2 כפות שמן (לערבב ביחד)

מילוי: ריבה, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ממרח שוקולד, אבקת סוכר

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים,  קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה,  75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח,  לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , 
נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,
נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ). 













תגובה 1:

אשמח לתגובות :)