Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

מרק עדשים





מריחים את החורף סוף סוף, אין כמו להיות בבית ולשמוע את טיפות הגשם נוקשות על החלון, את קול הרעמים והברקים, להתכרבל מתחת לפוך רך וחמים,
כשמגיע החורף יש חשק למרק טוב שיחמם לנו את הגוף, מרק עדשים וגריסים חם ומהביל עם ניחוח כמון, הכי כיף לאכול עם לחם טרי שסופג את כל הרוטב הסמיך, להוסיף חריפות של בצל לבן או ירוק טריים , המרק מזין ,משביע , בריא וקל מאוד להכנה, הלוואי שתהיה לנו שנה מרובת גשמים ושמדינתנו הקטנה לא תדע בצורת .
   
חומרים:
250 -300 גרם עדשים ירוקות (להשרות בקערה עם מים רותחים כ-1/2 שעה).
1.1/2 כוסות גריסי פנינה (להשרות בקערה עם מים רותחים כ-1/2 שעה).

2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/4 כוס שמן
4-5 שיני שום קצוצות דק
1 כף כמון
1 כף מלח
פלפל שחור לפי הטעם
מים למרק

אופן הכנה:
לשטוף במסננת את העדשים והגריסים שהשרנו ולהניח בצד.
לשים בסיר גדול ועמוק שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה, להוסיף את שיני השום ולטגן כמה שניות נוספות , להוסיף 1 כף כמון (או יותר למי שאוהב)  פלפל שחור לפי הטעם ,לערבב (התבלינים ממלאים את הבית בריח משגע) להוסיף את העדשים והגריסים (לאחר סינון ) ולערבב, להוסיף מים רותחים עד לכיסוי של העדשים ועוד כ-4 ס"מ מעליהם (אל דאגה המים נספגים במהלך הבישול) מוסיפים את המלח ומבשלים כ- 15 דקות על אש גבוהה מנמיכים ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית מדי פעם מערבבים , יש להוסיף מים רותחים במידה וחסר.
המרק מוכן כשהעדשים והגריסים התבשלו והמרק מסמיך יש לטעום ולשפר תיבול, להוסיף כמון או מלח במידת הצורך.
להגיש חם עם פרוסות לחם או בגט  , בצל ירוק / לבן  , בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)