Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

קרמבו נוק אאוט






קרמבו או גלידונית כל כך טעים : בסיס עוגיית אוראו במילוי קרם שוקולד וציפוי שוקולד לבן/חלב וברס מזכיר את הארטיק נוק אאוט הציפוי קראנצ'י והמילוי רך ומפנק (ללא  מיקסר) ,

חומרים:
1 חבילה עוגיות אוראו
1 שמנת מתוקה 38%
1 שמנת חמוצה 27%
1/2 כוס חלב
1 כף סוכר
1 כפית תמצית רום/וניל
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
100 גרם שוקולד לבן או חלב
2 כפות ברס (אגוזי לוז מסוכרים)
2 כפיות שמן
שקית זילוף עם צנטר עגול חלק.

אופן הכנה :
קרם: ללא מיקסר בקערה לשים 1 שמנת מתוקה 38%, 1 שמנת חמוצה, 1/2 כוס חלב, 1 כף סוכר ,1 כפית תמצית רום/וניל
1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד, לערבב עם מטרפה עד לקבלת קרם יציב (זה קורה ממש מהר). מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק.

חוצים את עוגיות האוראו לחצי , מזלפים על עוגיית האוראו את קרם השוקולד בצורה מעגלית ,
להכין את כל הקרמבו כ-12 יחידות,
לשים על צלחת/מגש ולהכניס למקפיא ל-1/2 שעה.

לציפוי הקרמבו
ממיסים שוקולד לבן או חלב במיקרוגל בשלבים כל פעם 1/2 דקה עד להמסה מלאה (זהירות זה נשרף מהר)
לאחר שהשוקולד נמס נוסיף לו את השמן ואת אגוזי הברס מתקבל רוטב שוקולד קצת דליל זה בסדר.
מניחים צלחת עמוקה ומעל מניחים רשת (אפשר של התנור), שמים קרמבו קפוא על המגש ומעל לצלחת,
בעזרת מצקת שופכים על הקרמבו את רוטב השוקולד והברס שהמסנו (כחצי מצקת קטנה, צריך לעבוד במהירות כי הציפוי מתקרר מאוד מהר) מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ,
כך מצפים את כל הקרמבו, במידה והציפוי מתקשה מחממים מעט במיקרוגל ,
שומרים במקרר עד להגשה :)

2 comments:

  1. הכנתי כעוגת קרם. מצויינת. תודה

    השבמחק
  2. הכנתי כעוגת קרם. מצויינת. תודה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)