Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 17 ביוני 2015

פסטייה עוף בשר טחון ופירות יבשים






פסטיה אישית עלי פילו במילוי עוף בשר,בצל , משמשים, צימוקים, אגוזי מלך שקדים וכוסברה בתיבול עדין וטעים מעדן!!!
מנה מיוחדת ועשירה לראש השנה

חומרים ל- 10 יחידות
2 יחי' כרעיים עוף ללא עור
200 גרם בשר טחון
3 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן
8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
3/4 כוס צימוקים לבנים
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
3/4 כוס מקלות שקדים קלויים
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2  חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
2 כפות סוכר גדושות
5 עלי פילו
1/2 כוס שמן

להגשה קינמון ואבקת סוכר

מבשלים את כרעי העוף עם מים ומלח (אפשר להוסיף ירקות כמו גזר בצל כרפס ותפ"א ולהשתמש בנוזל שנוצר כציר)
כ-20 דקות או עד שהעוף מתבשל להוציא מהנוזלים ולקרר.

בסיר לטגן 3 בצלים קצוצים בינוני עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה , להוסיף את הבשר טחון ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו ולא מפריש מים כ- 10 דקות, מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור, מלח וסוכר מערבבים ומסירים מהאש,
מוצאים את העצמות מבשר העוף וחותכים לרצועות דקות, מוסיפים לבשר והבצל ,מוסיפים את המשמשים החתוכים, צימוקים, אגוזי מלך, שקדים מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים .

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה מעליו עלה פילו, מברישים את העלה בשמן חוצים חצי לאורך, מקפלים כל חלק לחצי לקבלת ריבוע , מברישים במעט שמן, מניחים כף גדושה מהמלית במרכז הריבוע מקפלים למלבן (חלק תחתון לאמצע חלק עליון לאמצע ומקפלים מהצדדים מניחים במגש מרופד בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה ומברישים את המאפה במעט שמן , מכינים כך את כל המאפים , אופים כ-20 דקות בחום 180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב/ משחים מוצאים מקררים מעט , מפזרים קינמון ואבקת סוכר ומגישים חמים.
(אני מעדיפה לאפות סמוך להגשה, אני מכינה את המאפים מכסה בניילון ושומרת במקרר,  עד לאפייה )








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)