Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 17 ביוני 2015

קראמבל שזיפים




קראמבל שזיפים סוכר, קינמון ושטרויזל חמאה מפנק וטעים קינוח מהיר וקל להכנה במיוחד כשיש אורחים שאוהבים להפתיע.... . 

חומרים ל-12 תבניות אישיות (אפשר גם תבניות אלומיניום עגולות קטנות)

5 שזיפים גדולים מסוג סנטה רוזה מוצקים (אדום בורדו)
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר שטוחות
1 שקית סוכר וניל 
1 כף לימון
20 גרם חמאה

לקרמבל
70 גרם חמאה להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה
1 חלמון ביצה
1/4 כפית קינמון
1 כף סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס קמח תופח

להגשה: גלידת וניל איכותית
או קצפת (1 שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל)
ואבקת סוכר לפיזור

אופן הכנה:

לחתוך את השזיפים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ושוב לחצי לשים בקערה להוסיף קינמון סוכר ולימון לערבב ולהניח בצד ל-10 דקות,
 לחתוך 25 גרם חמאה ל-10 חתיכות ולשים בכל תבנית אישית חתיכת חמאה מעליה לשים 2 כפות שזיפים בכל תבנית לפזר את הרוטב ואת יתרת השזיפים שנשארו  בין כל התבניות.

לחמם תנור ל-180 מעלות

הכנת השטרוייזל :
בקערית לשים חמאה , חלמון, סוכר וניל וקמח תופח ,למעוך עם מזלג עד לקבלת תערובת פירורית  לפזר על כל תבנית מעט מהקרמבל בצורה שווה (זה לא חייב לכסות את כל השזיפים  )

להכניס  לתנור מחומם מראש ל-20 דקות או עד שהשטרוייזל זהוב/שחום

להוציא מהתנור להמתין 10 דקות להניח כף גלידת וניל קפואה או שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ולהגיש , אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לקישוט .













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)