Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

מרק האש פרסי




מרק האש פרסי : מרק עם סלק כרפס, ירק, רוטב תמר הינדי, אורז , לימון, סוכר וקציצות בשר רכות,  מתקבל מרק/נזיד סמיך אדום, חמוץ מתוק ממש מעדן, טעמתי את המרק במסעדה פרסית והתאהבתי, לאחר ששאלתי את המלצרית מה יש במרק החלטתי לנסות ויצא פשוט טעים .

חומרים לסיר גדול 7 ליטר
למרק:
4 סלקים גדולים
1 בצל גדול
1 כוס אורז (יסמין) (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 יחידה כרפס, עלים לבנים וירוקים (סלרי אמריקאי)
1/4 חבילה נענע
1/2 חבילה פיטרוזליה
1/2 חבילה כוסברה
2 לימונים בינוניים
2 כפות רוטב תמר הינדי מרוכז (הוא מאוד חמוץ)
1 כף מלח
2 כפות גדושות סוכר

לקציצות:
250 גרם בשר בקר טחון
1 פרוסת לחם לבן
1 בצל מגורד
1/4 כפית בהרת לקציצות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה הקציצות :
נרטיב את פרוסת הלחם במים, נסחט היטב , בקערה נשים בשר טחון, את הלחם שסחטנו , בצל מגורד, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט לקציצות, נערבב היטב וניצור קציצות לשמור במקרר.

אופן הכנה מרק:
שוטפים היטב את הסלרי, נענע, פטרוזיליה וכוסברה (אני משרה במים לאחר השטיפה כ-5 דקות ומייבשת )
וקוצצים  דק.
מקלפים את כל הסלק (רצוי בתוך שקית על מנת לא ללכלך ) מגרדים 3 סלקים גס בצלחת עמוקה, את הסלק הנוסף  חותכים לרבעים .
בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט על להבה בינונית, מוסיפים סלק מגורד וחתוך , מוסיפים את הירק הקצוץ , מוסיפים כוס אורז (אין צורך לשטוף ) מערבבים וממלאים מים כ-3/4 מהסיר מבאים לרתיחה,
מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, מיץ מלימון וחצי , 2 כפות רוטב תמר הינדי מבשלים כ-שעה וחצי על אש בינונית   ומכסה חצי סגור מדי פעם מערבבים , לאחר שעה וחצי המרק הסמיך (לא רואים את האורז) יש לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, המרק צריך להיות חמוץ מתוק (יותר חמוץ) מוסיפים את הקציצות שהכנו ומבשלים עוד כ-1/2 שעה ומכבים (בסוף הבישול אני מוציאה את רבעי הסלק מהמרק ומגרדת אותם לתוך המרק (זהירות זה חם ) כך צבע המרק נעשה אדום יותר).








רוטב תמר הינדי מרוכז 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)