Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

סינרול פרג ושטרויזל










סינרול פרג טעים עסיסי עם שטרויזל (ציפוי פירורים ) ממכר!! פרג או שאוהבים בטרוףף או שלא מוכנים לגעת אני מאוד אוהבת !!!.

חומרים :
1/2  ק"ג קמח שמרים של אוסם
60  גרם חמאה מומסת 
 1/4 כוס שמן
1/2  כוס חלב
 2 ביצים
 1/4 כוס סוכר
 1 שקית סוכר וניל
 3/4 כוס מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )
1 כפית ליקר אמרטו, פרנג'ליקו

מילוי :
חומרים למילוי:
 300 גרם פרג טרי טחון
 1.5 כוסות חלב
 60 גרם חמאה
4  כפות ממרח תמרים
 4 כפות דבש

אופן הכנה: לשים את כל חומרי המלית בקלחת על אש בינונית ולבשל עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה כ-10 דקות לערבב עם כף .

סירופ:
 3/4 כוס מים + 3/4 כוס סוכר 1 כף מיץ לימון טרי :
אופן הכנה : לבשל בסיר קטן עד לרתיחה ומהרגע שרתח לבשל 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש, להניח בצד לקירור.

שטרוייזל:
 50 גרם חמאה
1/2  כוס קמח
3  כפות סוכר
1  שקית סוכר וניל
 1 כפית רום/תמצית וניל
1  כף מים

אופן הכנה :
לערבב את כל החומרים עם מזלג לקבלת מרקם פירורי בלבד לשמור במקרר.

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים, 1/2 ק"ג קמח שמרים של אוסם, 60 גרם חמאה מומסת , 1/4 כוס שמן,1/2 כוס חלב, 2 ביצים,1/4 כוס סוכר , 1 שקית סוכר וניל, 1 כפית ליקר, 3/4 כוס מים פושרים
לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח לחלק ל- 2 חלקים שווים.
מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חלק אחד של הבצק למלבן בגודל נייר האפייה בעובי 1/2 ס"מ 
מורחים חצי מכמות המילוי בצורה אחידה על גבי הבצק מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ 
מניחים בשכיבה על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה מברישים את הסינרול בביצה ומפזרים מעט שטרויזל על כל סינרולמניחים בצד ל-1/2 שעה לתפיחה (ממשיכים להכין את יתרת הסינרול).

לאחר שהסינרולים תפחו, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהמאפים משחימים .

להוציא את המאפים מהתנור ולהבריש בסירופ הסוכר שהכנו .  
אני מקפיאה חלק מהסינרולים לאחר שהתקררו ומפשירה במידת הצורך ויש לי מאפים טריים ונפלאים .

****
במידה ומכינים רולדה פותחים את הבצק למלבן מורחים את המלית באמצע המלבן לאורך
יוצרים חתכים/רצועות  בעובי 2 משני צידי המלבן ויוצרים צמה כלומר מניחים רצועה אחת מכל צד בכל פעם אחת על השנייה עד שמסיימים ומקבלים רולדת גבינה קלועה ויפה , מברישים ביצה על המאפה, מפזרים שטרויזל, מניחים להתפחה כ-1/2 שעה,
אופים באותה דרך ומברישים בסירופ סוכר את המאפה לאחר שיצא מהתנור.

 









2 comments:

  1. נראה מדהים...ואני מאוהבתתת בפרד...אנסה את המתכון

    השבמחק
  2. איזה כיף תודה רבה גם אני מכורה לפרג 😍😍😍

    השבמחק

אשמח לתגובות :)