Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

דונאטס






דונאטס או בשמו העיברי "סופגנית חישוק" בציפויים טעימים של שוקולד לבן, שוקולד מריר, סוכריות, ברס, או כל ציפוי שעולה על דעתכם צבעוניים יפים ומגרים לא יאמינו שהכנתם לבד.....

כמות גדולה כ-50 יחידות. 
חומרים :
קמח שמרים של אוסם
120 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1.1/2 כוסות מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )
1 כפית ליקר אמרטו, פרנג'ליקו
אופציית ציפוים:
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן
100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס ברס
סוכריות צבעוניות
אבקת סוכר
חלבה
סוכר+קינמון

לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה 

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים קמח שמרים של אוסם, 120 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס שמן,1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 2 שקיות סוכר וניל, 1 כפית ליקר, 1.1/2 כוסות מים פושרים לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח לחלק ל- 4 חלקים,
נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , במרכזו של כל עיגול ניצור חור בקוטר 4 ס"מ (השתמשתי בצנטר בקוטר במתאים , אפשר להשתמש בפקק של מים מינרלים ) נוציא את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק,
נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה) .


בסיר טפלון או מחבת עמוקה נחמם שמן לטיגון עמוק, נטגן את הדונאטס כדקה מכל צד עד להזהבה להוציא לקערה עם נייר סופג.

ציפוי:
שוקולד לבן:  נמיס בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן, בפולסים כל פעם דקה ולערבב עד להמסה מלאה.
שוקולד מריר:   נמיס בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן, בפולסים כל פעם דקה, לערבב עד להמסה מלאה.

טובלים דונאטס בשוקולד המומס ממתינים שהשוקולד המיותר יטפטף לקערית הופכים את הדונאטס על צלחת ומפזרים את הציפוי שאוהבים, סוכריות, ברס, חלבה , אפשר לשלב זילוף קטן של שוקולד מריר על דונאטס בציפוי שוקולד לבן בעזרת כפית וההפך מתקבל דונאטס צבעוני ויפה,




לאחר חיתוך

לפני התפחה


לאחר התפחה


לאחר טיגון

לפני ציפוי














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)