Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 16 ביוני 2015

סינרול גבינה






סינרול גבינה טעים עסיסי עם שטרויזל (ציפוי פירורים ) ממכר!!  יוצאת כמות גדולה אני מקפיאה ומפשירה בהתאם לצורך הטעם נהדר גם לאחר ההפשרה הסינרול נשאר רך ועסיסי , אפשר להכין גם כרולדות .

חומרים :
1 ק"ג קמח 
30 גרם שמרים טריים גרגרים /כף שמרים יבשים 
120 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1.1/2 כוסות מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )
1 כפית ליקר אמרטו, פרנג'ליקו

מילוי :
750 גרם גבינה 9% 
2 מכלים שמנת חמוצה 27% (סה"כ 400 גרם)
1 כוס צימוקים לבנים 
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי
4 כפות קונפלור 
4 שקיות סוכר וניל
6 כפות סוכר (אפשר להוסיף או להפחית לפי טעמכם)
אופן הכנה: לשים את כל חומרי המלית בקערה וערבב עם כף (לשמור במקרר עד להכנה)

סירופ:
3/4 כוס מים + 3/4 כוס סוכר 2 כפיות מיץ לימון טרי :
אופן הכנה : לבשל בסיר קטן עד לרתיחה ומהרגע שרתח לבשל 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש.
להניח בצד לקירור.

שטרוייזל:
50 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית רום/תמצית וניל
1 כף מים

אופן הכנה :
לערבב את כל החומרים עם מזלג לקבלת מרקם פירורי בלבד לשמור במקרר.

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים, 1 ק"ג קמח ,שמרים, 120 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס שמן,1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 2 שקיות סוכר וניל, 1 כפית ליקר, 1.1/2 כוסות מים פושרים לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח לחלק ל- 4 חלקים שווים.
מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חלק אחד של הבצק למלבן בגודל נייר האפייה בעובי 1/2 ס"מ 
מורחים רבע מכמות המילוי בצורה אחידה על גבי הבצק מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ 
מניחים בשכיבה על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה מברישים את הסינרול בביצה ומפזרים מעט שטרויזל על כל סינרול, מניחים בצד ל-1/2 שעה לתפיחה (ממשיכים להכין את יתרת הסינרולים ).

לאחר שהסינרולים תפחו, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהמאפים משחימים .

להוציא את המאפים מהתנור ולהבריש בסירופ הסוכר שהכנו .  
אני מקפיאה חלק מהסינרולים לאחר שהתקררו ומפשירה במידת הצורך ויש לי מאפים טריים ונפלאים .

**** במידה ומכינים רולדה פותחים את הבצק למלבן מורחים את המלית באמצע המלבן לאורך, 
יוצרים חתכים/רצועות  בעובי 2 משני צידי המלבן ויוצרים צמה כלומר מניחים רצועה אחת מכל צד בכל פעם אחת על השנייה עד שמסיימים ומקבלים רולדת גבינה קלועה ויפה , מברישים ביצה על המאפה, מפזרים שטרויזל ומניחים להתפחה כ-1/2 שעה אופים באותה דרך ומברישים בסירופ סוכר את המאפה לאחר שיצא מהתנור.























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)