Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 19 ביוני 2015

סינטה צלויה בתנור




את התענוג הזה הכינו חזי וטלי ברמר כשהתארחנו בביתם ביום שישי האחרון ,ארוחה אחת מני רבות שאנחנו נוהגים להכין ולאכל יחדיו, בארוחות האלה אנו תמיד משתדלים להפתיעה עם איזה מאכל או קינוח אחד מיוחדים ושונים לא שיגרתים,
בארוחה זו כיכבה הסינטה מה לספר לכם זו הסינטה הכי טעימה שאכלתי זה היה להיט התענגנו על הבשר עם הרוטב מתוק מלוח חריף שמתחבר מצוין ,כמובן שביקשתי את המתכון תשמחו לגלות שהמתכון קל ופשוט להכנה :
אני הכנתי לטלי (ולכולם) פבלובה דובדבנים המתכון כאן פבלובה דובדבנים

נתח של הסינטה במשקל  1.3 ק"ג (בצורת מלבן ונקי משומן)
4 שיני שום
2 כפות גרגרי חרדל שלמים
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח גס
1/4 כפית כמון
3 כפות שמן זית

לרוטב:
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
1 שן שום מגורדת דק
3 כפות שמן

אופן הכנת הרוטב:
לערבב את כל המרכיבים לטעום ולשפר תיבול,

אופן הכנה :
לשים את נתח הסינטה בקערה ליצור 8 חתכים לכל אורך הסינטה (ליצור "כיסים" ) לדחוף לכל חתך חצי שן שום, לפזר על הנתח את כל התבלינים כולל השמן, לעסות היטב ולהניח מכוסה  בניילון במקרר כ-4 שעות ,

לחמם תנור לחום 200 מעלות גריל טורבו לשים את רשת התנור באמצע  מתחת לרשת לשים תבנית עם נייר אפיה וקצת מים (כדי שהנייר לא יישרף) על מנת שיקלטו את כל נוזלי הסינטה.

נעביר את הסינטה לצלייה על רשת התנור ל-20 דקות בדיוק להוציא ולהניח בצד ל-20 דקות, לפרוס דק דק להוסיף רוטב ולהתענג מכל ביס מי שאוהב נתח עשוי יותר מוזמן לצלות עוד 10 דקות.

****ניסיתי בבית עם מרינדה של פפריקה מתוקה, שום, פלפל גרוס מעט צ'ילי גרוס מלח גס ועלי דפנה יצא מעולה!!!)

****במקום הרוטב אפשר להגיש עם פרוסות בצל מטוגנות במעט שמן מאוד טעים***









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)