Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 28 ביולי 2015

סלט כרובית בטחינה



סלט כרובית בטחינה הכרובית לא מטוגנת אלה אפויה בתנור עם תוספת טחינה,
מתקבל סלט טעים טעים.

חומרים :
1 כרובית גדולה
מעט מלח
מעט פפריקה
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן

לטחינה:
כוס טחינה גולמית
1/2 לימון
1/4 שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
1/4 כפית מלח
1 כוס מים קרים

אופן הכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים אותה בסיר עם מים רותחים וכף מלח כ-7 דקות (או עד שהיא מתרככת מעט).
מסננים את המים, מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה (עם נייר אפיה) מפזרים על הכרובית מעט פפריקה, מעט פלפל שחור, מעט מלח ואת 2 כפות השמן מערבבים קלות ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לאפות עד להשחמה כ-1/2 שעה,  מוצאים ומקררים.
הכנת הטחינה:
לשים בקערה טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון טרי,1/4 שום כתוש  , 1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 1 כוס מים, לערבב היטב במטרפה, עד לקבלת מרקם של טחינה, אם הטחינה סמיכה להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי להוסיף פטרוזיליה קצוצה (לא חייבים).
הרכבת הסלט : לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים יותר (בגודל ביס) לשים על צלחת הגשה ולפזר מעל את הטחינה המוכנה
בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)