Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 10 ביולי 2015

שומשומיות







שומשומיות מתוקות טעם ילדות, הכנתי לאופק ביתי שאוהבת לנשנש אותם,  ממתק קריספי, טעים, וקל להכנה ללא תנור :

חומרים:
300 גרם שומשום
3 כפות דבש (נדיבות)
1/2 כוס סוכר
2 נייר אפייה
1 כף שמן לשימון
כף מעץ

אופן הכנה:
נשמן את ניירות האפייה בשמן , נייר אחד נשים על השיש (כשהצד המשומן למעלה ) נשמור את נייר האפייה הנוסף.

נקלה את השומשום על מחבת (ללא שמן) אש בינונית , לערבב מדי פעם (שימו לב זה נשרף מהר אם לא משגיחים )
זמן קלייה כ-5 דקות או עד שהשומשום מזהיב או להכניס לתנור 180 מעלות כ10 דקות עד להזהבה .

בסיר/קלחת  (רצוי טפלון) שמים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה (בועות גדולות) עד שמתקבל צבע זהב עמוק , מוסיפים את השומשום ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל השומשום  מצופה ממשיכים לערבב עד כ-5 דקות מסירים מהאש,
שופכים את התערובת על נייר האפייה המשומן (זהירות רותח בשום אופן לא לגעת עם הידיים) מניחים את נייר האפייה המשומן השני על גבי התערובת (השמן מונע הדבקות ) ובעזרת מערוך לשטח את התערובת על פני כל נייר האפייה עד לעובי 1/4 ס"מ (אני אוהבת שומשומיות דקות) רצוי לעשות את כל התהליך מהר כיוון שכשהשומשומיות מתקררות הן מתקשות.
אני חותכת את השומשומיות לגודל הרצוי ומניחה להם להתקרר , לאחסן בכלי סגור (אם לא יחסלו את התענוג המתוק הזה)


מוזמנים לבקר :









12 תגובות:

  1. האם ניתן לוותר על הסוכר?
    אולי במקום סוכר סילאן ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להכין רק עם דבש (להכפיל כמויות בנדיבות)

      מחק
    2. החלפתי דבש בסילואן ויצא סבבה.

      מחק
    3. אני שמחה לשמוע וטוב לדעת :)

      מחק
  2. היי סיגל, נראה מעולה... אין לי כף עץ, זה קריטי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תודה רבה , אפילו מקל עץ יעשה את העבודה, התערובת נדבקת לכף מתכת וחבל :)

      מחק
  3. אהבתי מאוד לכן הכנתי בעלי לא מפסיק לנשנש חחח
    תודה רבה שנה חדש מתוקה כדבש

    השבמחק
    תשובות
    1. זיוי איזה כיף יצאו לך מושלמים תהנו שנה טובה ומתוקה :)

      מחק
  4. נראה מעולה. להחליף את חצי כוס הסוכר בחצי כוס דבש?

    השבמחק

אשמח לתגובות :)