Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 10 ביולי 2015

שומשומיות







שומשומיות מתוקות טעם ילדות, הכנתי לאופק ביתי שאוהבת לנשנש אותם,  ממתק קריספי, טעים, וקל להכנה ללא תנור :


חומרים:
300 גרם שומשום
3 כפות דבש (נדיבות)
1/2 כוס סוכר
2 נייר אפייה
1 כף שמן לשימון
כף מעץ

אופן הכנה:
נשמן את ניירות האפייה בשמן , נייר אחד נשים על השיש (כשהצד המשומן למעלה ) נשמור את נייר האפייה הנוסף.

נקלה את השומשום על מחבת (ללא שמן) אש בינונית , לערבב מדי פעם (שימו לב זה נשרף מהר אם לא משגיחים )
זמן קלייה כ-5 דקות או עד שהשומשום מזהיב או להכניס לתנור 180 מעלות כ10 דקות עד להזהבה .

בסיר/קלחת  (רצוי טפלון) שמים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה (בועות גדולות) עד שמתקבל צבע זהב עמוק , מוסיפים את השומשום ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל השומשום  מצופה ממשיכים לערבב עד כ-5 דקות מסירים מהאש,
שופכים את התערובת על נייר האפייה המשומן (זהירות רותח בשום אופן לא לגעת עם הידיים) מניחים את נייר האפייה המשומן השני על גבי התערובת (השמן מונע הדבקות ) ובעזרת מערוך לשטח את התערובת על פני כל נייר האפייה עד לעובי 1/4 ס"מ (אני אוהבת שומשומיות דקות) רצוי לעשות את כל התהליך מהר כיוון שכשהשומשומיות מתקררות הן מתקשות.
אני חותכת את השומשומיות לגודל הרצוי ומניחה להם להתקרר , לאחסן בכלי סגור (אם לא יחסלו את התענוג המתוק הזה)


מוזמנים לבקר :









26 תגובות:

  1. האם ניתן לוותר על הסוכר?
    אולי במקום סוכר סילאן ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להכין רק עם דבש (להכפיל כמויות בנדיבות)

      מחק
    2. החלפתי דבש בסילואן ויצא סבבה.

      מחק
    3. אני שמחה לשמוע וטוב לדעת :)

      מחק
    4. בהחלט אפשר להוסיף 1 ביצה גם

      מחק
  2. היי סיגל, נראה מעולה... אין לי כף עץ, זה קריטי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תודה רבה , אפילו מקל עץ יעשה את העבודה, התערובת נדבקת לכף מתכת וחבל :)

      מחק
  3. אהבתי מאוד לכן הכנתי בעלי לא מפסיק לנשנש חחח
    תודה רבה שנה חדש מתוקה כדבש

    השבמחק
    תשובות
    1. זיוי איזה כיף יצאו לך מושלמים תהנו שנה טובה ומתוקה :)

      מחק
  4. נראה מעולה. להחליף את חצי כוס הסוכר בחצי כוס דבש?

    השבמחק
  5. יוצאות רכות או קשות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הן יוצאות קריספיות אבל לא שוברות שיניים 😊

      מחק
  6. תודה רבה יצא מושלם🌹

    השבמחק
  7. אפשר על אותו מתכון לשים מגוון של גרעינים או פיצוחים?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח רק תשמרו על הכמות , אפשר לערבב חופשי

      מחק
  8. יצא ממש טעים אי אפשר להפסיק לאוכל את זה.

    השבמחק
  9. נראה מעולה! כמה ימים זה מחזיק? שואלת השביח המשלוחי מנות :)

    השבמחק
  10. פיצה מצוין,(הוספתי סוכר וניל במקום חלק מהבוקר ועם קינמון לתוך הגרגרים של המשומשים.ממש מתוקן מעולה

    השבמחק
  11. הכנתי את המתכון הזה יצא נפלא, האם יש לך מתכון לדבר דומה העשוי מבוטנים או שקדים?
    תודה אלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תודה רבה,את מוזמנת להחליף את השומשום בכל אגוז אחר ❤❤

      מחק
  12. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל הבלוג.

    השבמחק

אשמח לתגובות :)