Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 1 ביולי 2015

סמסה בוכרית










אני מאוד אוהבת אוכל בוכרי, הוא עסיסי טעים ומתובל, לפני כשנה אני וחברתי יהודית אביב מהבלוג הלוחשת לאוכל יצאנו למסעדה בוכרית בטיילת תל אביב, כיאה לבלוגריות אוכל, ביקשנו מתכונים וקיבלנו !!!
יהודית הכינה את מתכון האושפלאו (תבשיל בשר אורז וירקות )למתכון הכנסו לכאן ,
אני הכנתי סמסה בוכרית טעימה עסיסית ומשגעת, יוצאת כמות גדולה, אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות לפי הצורך.
סמסה מקור המתכון מסעדת איכה עם שינויים שלי:


חומרים: 

1/2 ק"ג בשר בקר טחון גס (קצת שומני אפשר להוסיף מעט שומן כבש )
1 ק"ג בצל (4 בצלים גדולים מאוד)
1 כפית מלח 
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון טחון
1 כפית חומץ


חומרים לבצק 
1 ק"ג קמח לבן רגיל
1 כף מלח
1 כף חומץ
1/2 כוס שמן חמניות/קנולה
2.3/4 כוסות מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )


קישוט:
1 ביצה
שומשום וקצח

אופן הכנה בצק:
בקערה שמים מים, שמן, מלח ,חומץ , מוסיפים את הקמח, לשים היטב (אפשר במיקסר עם וו לישה ) כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים( אם חסר מים להוסיף טיפה) , מניחים את הבצק בקערה מכוסה במקרר למנוחה כ-1 שעה .

אופן הכנה מילוי :
חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומערבבים עם הבשר (זה המון בצל כך זה צריך להיות)
מוסיפים את כל התבלינים וכפית החומץ ומערבבים . 


אופן הכנה :
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים 
כל חלק מרדדים על משטח מקומח לריבוע דק מאוד!! 1/4 ס"מ , חותכים לריבועים 10X10 ס"מ
על כל ריבוע שמים כמות יפה של מילוי וסוגרים כמו מעטפה (מרטיבים במעט מים את הקצבות של כל ריבוע ).
משמנים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בנדיבות בשמן
מניחים את כל הסמסות שיצרנו בתבנית, מורחים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
מחממים תנור  ל-200-210 מעלות , ואופים כ-25 דקות או עד שהמאפים משחימים .























תגובה 1:

אשמח לתגובות :)