Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 3 ביולי 2015

עוגת טורט תותים בציפוי ג'לי תות






טורט תותים וג'לי עוגה פשוטה קלה וטעימה בעלי מסוגל לשבת עם התבנית וליישר בלי סוףףףף, רוטב התותים נספג בעוגת הטורט הרכה, התותים והג'לי מוסיפים רעננות ופרשיות לכל ביס עוגה נהדרת רצוי להכין את העוגה יום קודם .

חומרים לתבנית 26
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 כפות שמן
חבילת תותים
1 חבילה ג'לי בטעם תות
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
3/4 כוס מים

אופן הכנת הרוטב:
לשטוף היטב את התותים לחתוך לפרוסות, לשים בקערה , להוסיף 3/4 כוס מים רגילים, לפזר מעל הכל 2 כפות סוכר ו- 1 שקית סוכר וניל לערבב מעט ולהשאיר בצד.

אופן הכנת העוגה :
מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
להוסיף לחלמון 2 כפות שמן, לערבב היטב עם כפית עד שהתערובת אחידה .
להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .
להוסיף ידנית את החלמון ולערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה,להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 26 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

מרטיבים  באופן שווה את העוגה עם כל הסירופ שנוצר בקערת התותים , מסדרים את התותים על גבי העוגה בצורה אחידה
מכינים ג'לי תות לפי הוראות ההכנה ( 2 כוסות מים רותחים עם אבקת הג'לי לערבב היטב עד שמקבלים רוטב אחיד)
מקררים 2 דקות ושופכים על התותים (לא לחכות שהג'לי יתקשה ) להשאיר כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ולהכניס לקירור כ-8 שעות (לדעתי העוגה משתבחת ביום המחרת )


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)