Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 29 ביולי 2015

מקרונים




מקרון עוגיה טעימה טעימה מהמטבח הצרפתי מאוד עשירה עם שקדים שנעשתה עם הרבה אהבה ,
הפעם הכנתי עם אבקת סוכר חום  (שרכשתי בטעות) ועשתה רק טוב למקרונים
זו הגירסה שלי לעוגיה המדהימה הזו ?

חומרים :כ-20 מקרונים (40 יחידות )
2.1/2 חבילות של אבקת סוכר חום (של מימונס) 250 גרם
100 גרם + 3 כפות שקדים טחונים
1 כפית נס קפה
4 חלבונים של ביצה L (להשאיר בחוץ ל-1/2 שעה)
3/4 כוס סוכר

למלית שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
5-6 כפות שמנת מתוקה

למלית שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
4 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:
יבשים : מסננים (עם מסננת צפופה) לתוך קערה את האבקת סוכר, הנס קפה, והשקדים .

מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וברגע שיש קצת בועות מוסיפים לאט לאט את ה-3/4 כוס סוכר (צריך סבלנות, ולא להגביר את מהירות המיקסר) מקציפים עד לקבלת קרם מבריק אך לא קשה כמו שמנת רכה.
מפסיקים את פעולת ההקצפה ומוסיפים 2 כפות מתערובת היבשים לקצף ומערבבים עם מרית/לקקן עד שהתערובת אחידה , ממשיכים להוסיף בכל פעם 2 כפות מתערובת היבשים ומערבבים בעדינות עד שכל המסה אחידה (מתקבל קרם לא אוורירי ולא דליל), מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול, מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומזלפים עיגולים קטנים , מניחים בצד ל-1/2 שעה , מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים כ-12 דקות ,מוצאים ומקררים .

קרם שוקולד: מחממים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמנת מתוקה מביאים להמסת השוקולד וקבלת קרם אחיד ומקררים במקרר.

קרם שוקולד לבן : מחממים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשמנת מתוקה מביאים להמסת השוקולד וקבלת קרם אחיד ומקררים במקרר.

הרכבת העוגיות:
מניחים כפית מהמלית שהכנו על עוגיית מקרון אחת ומצמידים לקרם עוגיה שנייה ויוצרים סנדוויץ' .
שומרים במקרר!!!

חלק מהעוגיות נזללו עוד לפני שהוספתי את המילוי!!!









  


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)