Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 5 ביולי 2015

עוגת קרם במרקם גלידה






עוגה טעימה בטרוף קלה להכנה ותמיד קוצרת מחמאות אני קוראת לה עוגת גלידה מתכון של אמא מרגו שעבר שדרוג שלי , בסיס של עוגת שוקולד אוורירית כענן , באמצע קרם מפנק ולפינלה שכבת שוקולד יאמי!!!

 חומרים לבסיס (לתבנית 24 ס"מ):
4 ביצים 
חצי כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה

קרם פודינג וניל:
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל) 
1 כוס חלב

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפיות חמאה
2-3 כפות חלב

לקישוט השוקולד (לא חובה ) 50 גרם שוקולד לבן, 50 גרם שוקולד מריר , נייר אפיה.
אופן הכנה:
מקציפים את הביצים שלמות עד לקבלת קציפה   (היא דלילה זה בסדר ) מוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה .

 מוסיפים ידנית  קקאו ואבקת אפייה  (רצוי להעביר את הקקאו ואבקת האפייה דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, העוגה צונחת זה בסדר.

מכינים קרם פודינג:
מקציפים 2 שמנת מתוקה , אינסטנט פודינג וניל הפודינג ו1 כוס חלב, לקרם יציב מורחים על העוגה, ומניחים במקרר.

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה והחלב, עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה במקרר.

קישוט השוקולד פשוט מאוד,
ממיסים 50 גרם שוקולד לבן בקערית במיקרוגל / או על אדים (בן מרי )
ממיסים 50 גרם שוקולד מריר / חלב בקערית במיקרוגל / או על אדים (בן מרי )

על גבי נייר אפיה מזלפים עם השוקולד הלבן קווים לאורך ביד חופשית , מזלפים גם לרוחב ומכניסים למקפיא
כך מכינים גם עם השוקולד המריר ,
לאחר שהשוקולד התקשה , שוברים לריבועים ומניחים על העוגה .





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)