Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 7 ביולי 2015

עוגת שיש שמנת ותותים









עוגת שיש שמנת ותותים אחת העוגות הטעימות שהכנתי עוגה יפהיפיה ומרשימה

תבנית 26 קפיצית
חומרים לבסיס
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
3 כפיות שמן

חומרים לקרם:
1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון 16%  (225 גרם)
1 שמנת חמוצה 27% (של פעם 200 גרם)
1/2  מיכל שמנת חמוצה 15% (100 גרם)
2 שמנת מתוקה להקצפה 38%
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר לבן
14 גרם אבקת ג'לטין
1/2 כוס מים

רוטב תותים:
1 חבילה גדולה תותים אדומים ויפים
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון

אופן הכנה בסיס :
להקציף את הביצים שלמות  כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 26 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

אופן הכנת רוטב התותים:
נשטוף 3/4 חבילה של תותים נסיר את הגבעול (כ-13 יחידות) את היתרה נשמור לקישוט.
נטחן בבלנדר עם 2 כפות סוכר וכף לימון, נסנן את הרוטב ונניח בצד בקערית.

אופן הכנת הקרם :
נכין את הג'לטין : בקערית זכוכית נשים את אבקת הג'לטין (14 גרם ) וחצי כוס מים מהברז , נערבב עד שאין גושים, נכניס לחימום במיקרוגל ל-1 דקה , נערבב עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה וצריך להכניס לחימום קצר נוסף, להניח בצד.

בקערה נשים את גבינת שמנת נפוליאון 16%, שמנת חמוצה 27%, שמנת חמוצה 15%, 3/4 כוס סוכר , ו2 שקיות סוכר וניל
לערבב היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס .

בקערת המיקסר נקציף 2 שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר (שנשארה לנו ) עד לקבלת קצפת יציבה (לא להקציף יותר מידי שהשמנת לא תהפוך לחמאה ), נוסיף את גבינות השמנת לקערת המיקסר נערבב מעט, נוסיף 3/4 מכמות הג'לטין לתערובת ולהקציף עד שהתערובת אחידה (לא הרבה).
 את יתרת הג'לטין נוסיף לרוטב התותים ונערבב ידנית.

הרכבת העוגה: ניישר ידנית את בסיס העוגה ונרטיב עם-1/2 כוס מים קרים ו-2 כפיות סוכר (לערבב היטב)
נפזר חצי מכמות הקרם  ומעל חצי מכמות רוטב התותים, מערבבים את שתי התערובות יחד למרקם שיש עם שיפוד או מזלג הפוך בצורות מעגליות , לשפוך את יתרת הקרם ויתרת רוטב התותים ושוב לערבב יחד למרקם שיש עם שיפוד או מזלג הפוך, להכניס את העוגה למקרר ל-8 שעות לפחות , לקשט עם תותים שלמים (כולל הגבעול) ולהתענג .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)