Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 11 באוגוסט 2015

עוגת קוקוס ומוס שוקולד




לכל אוהבי הקוקוס זו עוגת קוקוס מושלמת טעימה ומפנקת, ניסיתי טעמתי ואהבתי !!!
חומרים תבנית קוטר 24:
לבסיס :
2 ביצים
1/2 כוס סוכר 
1/4 כוס חלב
1 כף קקאו
2 כפות קוקוס
1 כף קמח (בפסח קמח מצה )
1/2 כפית נס קפה
1/2 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כף שמן 
להרטבת העוגה
1/3 כוס מים + 1 כפית סוכר לערבב היטב.

לקרם קוקוס:
2.3/4 כוסות קוקוס (כוס חד פעמית שתיה קרה ) 180 גרם
1 כוס חלב (אפשר גם חלב קוקוס)
3/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה  (או 7 כפות שמן קוקוס נוזלי)

מוס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250מ"ל)

ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב 
1 כפית חמאה (או שמן קוקוס)

לקישוט : חופן פרוסות קוקוס לבן וקלוי
שקף לעוגה (לא חובה )

אופן הכנה בסיס :
בקערית שמים : 1 כף קקאו,1 כף קמח 2 כפות קוקוס , 1/2 כפית נס קפה, 1/2 שקית אבקת אפייה,
בקערת המיקסר : מקציפים את הביצים שלמות  עד שמתקבל קצף בהיר מוסיפים 1/2 כוס סוכר  ,
1 כף סוכר וניל, מקציפים עד לקבלת קצף יציב יחסית.

מקפלים ידנית לתוך הקצף את תערובת היבשים, חלב, 1 כף שמן , מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת קוטר 24, ואופים כ-20 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש מקררים. מרטיבים את העוגה עם 1/3 כוס מים + 1 כפית סוכר לערבב היטב ולפזר על העוגה. זה הזמן לסדר את השקף סביב דפנות העוגה .

מכינים קרם קוקוס: שמים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ומערבבים עד שהתערובת אחידה ולחה, מקררים כ -20 דקות , מורחים על הבסיס הקר.

מוסממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (רק עד להמסה ) מערבבים ומשאירים בצד 10 דקות לקירור (שהשוקולד יישאר במצב נוזלי ),
מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מוסיפים את השוקולד המומס מקציפים עד לקבלת קרם אחיד (לא להקציף יותר מידי זה קורה מהר ), שופכים על שכבת הקוקוס ומכניסים למקפיא לשעה וחצי .
מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה וחלב , עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים 6 שעות לפחות לפני ההגשה.





*****

3 תגובות:

  1. העוגה נראית מרשימה וטעימה מאוד. יש אפשרות להכין אותה בגרסה פרווה? אני רוצה להכין לערב חג... אשמח לתשובה.
    בברכת חג שמח.

    השבמחק
  2. העוגה נראית מרשימה וטעימה מאוד. יש אפשרות להכין אותה בגרסה פרווה? אני רוצה להכין לערב חג... אשמח לתשובה.
    בברכת חג שמח.

    השבמחק
  3. מקסימה גם את וגם העוגה!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)