Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 30 באוגוסט 2015

מלפוף עירקי בקלאווה











ראש השנה מתקרב וכולנו מחפשים קינוח קצת שונה ואחר, אני מצרפת לכם מתכון של מלפוף עירקי - טעים קריספי ועשיר, עשוי מבצק פילו במילוי שקדים, אגוזים ,הל סוכר, קינמון וציפורן, מגולגל בתוספת סירוף מתוק, סוג של בקלאווה (מתכון לבקלאווה) אפשר להכין מראש ולהקפיא לא אפוי ולאפות יום, יומיים לפני ההגשה,

הגילגול מאוד פשוט צירפתי סרטון הדגמה (מלפוף פרווה )

חומרים:
מקל עץ קוטר 1 ס"מ (רכשתי בהום סנטר עולה 11 ש"ח ומספיק ל-2 מקלות )

תבנית תנור/ פיירקס
1 חבילה בצק פילו
3/4 כוס שמן קנולה

חומרים למלית:
250 גרם שקדים (לא קלויים)
250 אגוזי מלך
1 כוס סוכר
1 חלבון ביצה
2 כפות מים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן

אופן הכנה:
טוחנים במג'ימיקס 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כ-1 דקה, להוסיף את יתרת האגוזים והשקדים ולטחון גס (לא ליצור מחית ) להעביר את תערובת האגוזים הטחונים לקערה ולהוסיף את התבלינים, חלבון ביצה והמים, נוצרת לנו תערובת לחה להניח בצד.

סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף לימון

אופן הכנה:
לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות
ולהסיר מהאש להניח לקירור.

אופן הכנה:
אין צורך לפחד לעבוד עם בצק פילו זה באמת קל, יש להפשיר אותו במקרר ולהוציא אותו מהאריזה סמוך לעשיית המלפוף .
(רצוי לצפות בסרטון ההדגמה לפני ההכנה )

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ,מניחים דף פילו  ומברישים היטב בשמן (עדיף בעזרת מברשת סיליקון) ,

מניחים את המקל בקצה דף הפילו התחתון ומגלגלים חצי סיבוב, המקל מכוסה בפילו ,מניחים 2 כפות גדושות מהמילוי לכל אורך בצק הפילו צמוד למקל ומהדקים מגלגלים את המקל (המלופף בבצק פילו ) עם תערובת האגוזים סיבוב נוסף , מברישים את הבצק במעט שמן וממשיכים לגלגל עד למחצית דף הפילו וחותכים, יש אפשרות לגלגל את כל דף הפילו ואז מקבלים טיפה יותר בצק כמו בתמונה , זה קריספי וטעים לאחר האפייה. (תבחרו איזה דרך שטעימה לכם יותר ) משמנים היטב את הגליל שנוצר ואז 
מכווצים קצה אחד של הבצק על המקל (דוחפים את הבצק מהצד למרכז ) וגם את הקצה השני, מוצאים את המקל

ומקבלים מלפוף, מכינים כך את כל המלפופים, מסדרים את המלפופים על מגש אפייה , לא צמודים אחד לשני, חותכים לגודל הרצוי לפני האפייה  (אני חותכת כל מלפוף ל-3 חתיכות )
לאפות בחום 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהמאפה אפוי היטב זהוב/חום מכל הכיוונים  .

כשהמאפה יוצא מהתנור יש לפזר מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר (אני משאירה קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה) תהנו.....

בסרטון הכנתי כמות קטנה של מלפוף ....











2 comments:

  1. צלחת של יופי. יש לי את כל המצרכים. הולכת להכין

    השבמחק
  2. וואו, רעיון מצויין וטעים

    השבמחק

אשמח לתגובות :)