Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

טרבדוס











טרבדוס או בוריקיטס קונמייל או טרבדיקוס הן עוגיות טורקיות קטנות פריכות במילוי אגוזים ,טבולות בסירופ סוכר, נמסות בפה וטעימות בטרוף! (זהירות ממכר),
סבתא שלי חנה ז"ל נהגה להכין אותן בראש השנה לשנה מתוקה , השנה אני ,אמי וביתי אופק החלטנו לשחזר את הטעם הנהדר של העוגיות  הממכרות והתוצאה שווה ביותר ממליצה בחום .(לא מתייחסים לקלוריות בראש השנה .........)
חג שמח שנה טובה ומתוקה מלאת אושר אהבה ובריאות לכולנו .
חומרים לבצק:
1כוס שמן
1 מרגרינה (200 גרם)
1 כוס מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית קינמון (לא חובה)
2  שקיות אבקת אפיה
כ-3/4 קג' קמח

מילוי
450 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כפית גדושה קינמון
2 כפות שומשום לא קלוי
3 כפות סוכר

סירופ סוכר:
4 כוסות סוכר
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון גדול 

אופן הכנה סירופ :
בסיר שמים סוכר, ומים מבאים לרתיחה (מערבבים מידי פעם) מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות , מוסיפים את  הלימון ומבשלים עוד 5 דקות .

אופן הכנה מילוי :
מערבבים אגוזים קצוצים , קינמון, שומשום ומערבבים

אופן הכנה: בצק
שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, סוכר וניל, מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-2 יחידות שוות , מקמחים היטב משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך )מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק לעובי 1/2 ס"מ קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ עם כוס ,  לוקחים עיגול מניחים על כף היד (מקמרים קצת את היד ליצירת קערית קטנה מניחים כפית מהמלוי האגוזים, סוגרים היטב ויוצרים חצי עיגול , מעגלים את הקצוות ליצירת חצי ירח , מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה מכינים כך את כל העוגיות ואופים בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מוצאים לקירור .

לאחר שהעוגיות קרות, טובלים בסירופ שהכנו בעודו מתחמם על להבה נמוכה  כ-1 דקה מכל צד ומוצאים לקערה . לאחר שסיימנו לטבול את כל העוגיות , מקררים את הסירופ שנשאר ושופכים על העוגיות .
לשמור בכלי סגור .



















5 תגובות:

אשמח לתגובות :)