Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 21 בספטמבר 2015

מעמול תמרים








מעמול תמרים ואגוזים, הבצק נמס בפה המילוי עשיר וטעים שילוב מנצח !! מתכון של אמא מרגו  (אני משתמשת  בבצק הזה גם ל- רולדות תמרים ואגוזים)  במידה ותרצו מעמול סולת תמרים מוזמנים להיכנס .
מצרפת תמונות לכל השלבים.

חומרים: לכ- 40 יחידות 
1כוס שמן
1 מרגרינה
1 כוס מים
2 שקיות אבקת אפיה
כ-3/4 ק"ג קמח
חומרים למילוי
1 חבילה תמרים בוואקום בטמפרטורת החדר
(לנקות את החלקים הקשים ואת עוקץ התמר)
להוסיף  קינמון ו/או הל טחון
כ- 1/4 כפית מכל תבלין
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר לקישוט.

אופן הכנה מילוי:
לאחר שניקינו את התמרים והוספנו את התבלינים, יש להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתמרים כדורים בגודל של גולה קטנה (קוטר 2 ס"מ) , ולהניח בצד על גבי צלחת משומנת קלות (זה נראה קטן אבל זה לא).


שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס (בערך 3/4 ק"ג) עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

מחלקים את הבצק ל-2 יחידות שוות , מקמחים היטב משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך )מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק לעובי 1/2 ס"מ קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ עם כוס ,  לוקחים עיגול מניחים על כף היד
שמים כדור תמרים באמצע סוגרים את הבצק על כדור התמרים ומגלגלים לכדור , יוצרים צביטות בעזרת צובט מעמול
בצדדים ולמעלה (ראה התמונה ) (מכינים מעמולים עם כל הבצק ) מסדרים את המעמולים בתבנית אפיה של התנור עם נייר אפייה , להשאיר מרווח של 3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה לאפות בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד להזהבה להוציא ולקרר כשהעוגיות קרות לפזר אבקת סוכר ולהתענג!!!
*** במידה ונשארו לכם כדורי תמרים אפשר לגלגל אותם בשומשום קלוי או פיסטוק או אגוזים או קוקוס או שקדים וקיבלתם חטיף אנרגיה טעים .
























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)