Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 3 בספטמבר 2015

רולדה קרם בציפוי לוטוס


רולדה וניל במילוי קרם בציפוי ממרח לוטוס טעים ומפנק מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד!!! אוהבת לוטוס משהו מבטעם הקרמלי המטריף הזה טעים לי מאוד, 
יש לי המון מתכונים עם קרם לוטוס כמו עוגיות לוטוס  או עוגת לוטוס  ומוס לוטוס מתכונים שנוצרו מתוך אהבה למתוק הטעים הזה אני כמובן לא מתנגדת לאכול קרם לוטוס קראנץ' בכפית..... או את פרלין קרם לוטוס קראנץ
שמחתי לגלות שממרח הלוטוס זכה במוצר השנה וקיבל אישור על היותו מוצר איכותי וטעים אז שנתחיל?

חומרים לרולדה:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית ליקר אמרטו
1/2 שקית אבקת אפיה
שמן  קנולה לשימון
נייר האפייה.

חומרים לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כף גדושה ממרח לוטוס
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת חמוצה 27%

קישוט שוקולד לבן 20 גרם

3 כפות גדושות ממרח לוטוס
אופן הכנה רולדה:

מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
להוסיף לחלמון את הליקר ואבקת האפייה, לערבב היטב עם כפית עד שהתערובת  מתבהרת .
להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .
להוסיף ידנית את החלמון ולערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה,
להוסיף את הקמח ושוב לערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב (זה חשוב למניעת הדבקות) נייר אפייה ולהניח על תבנית מרובעת של התנור , לשפוך את התערובת על פני הנייר בצורה אחידה (לפזר בעזרת המרית) לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי, מקררים את העוגה .

בעזרת סכין משחררים את קצבות העוגה (סביב כל העוגה) ומעבירים את הסכין מתחת לפני העוגה לשחרר את התחתית  עד שכל העוגה נפרדת מנייר האפייה,  מתחילים מקצה אחד עד שמגיעים לקצה השני..

אופן הכנה קרם :
לערבב את כל החומרים במיקסר עד לקבלת קרם יציב,

הרכבה:


למרוח 3/4 מכמות הקרם על הרולדה,

לגלגל את הרולדה ולהניח בצלחת הגשה,
למרוח את יתרת הקרם על העוגה בצורה ישרה ,

לחמם 3 כפות ממרח לוטוס כחצי דקה במיקרוגל, עד לקבל ממרח נוזלי, לפזר על עוגת הקרם.




לקישוט שוקולד לבן ממיסים במיקרוגל 20 גרם שוקולד לבן ומזלפים בעזרת כפית או שקית זילוף חד פעמית קטנה , מעל העוגה לכל האורך ויש לנו קישוט מושלם!! או שאפשר לגרד את השוקולד הלבן במגרדת גסה על העוגה :)

שומרים בקירור ונהנים.
במקום למרוח אפשר לזלף את הלוטוס בעזרת שקית זילוף ועליו את השוקולד הלבן וזה יוצא יפהיפה












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)