Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 5 בספטמבר 2015

רולדת תפוחים מבצק פריך בציפוי שקדים




רולדת תפוחים מבצק פריך מאפה נימוח ונמס בפה מושלם ליד הקפה וקל להכנה

הכמות לרולדה אחת ארוכה

חומרים:
100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)
1.1/2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור לציפוי)
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב


למלית
3 תפוחי עץ גדולים (מכל הסוגים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון

לקישוט:
אבקת סוכר
חופן מקלות שקדים (לא חובה)

אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה סוכר, חלב ותמצית וניל,
לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.

הכנת המלית: לקלף את התפוחים ולגרד על מגרדת בצד הגס, לסחוט היטב ולשים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות מאוד בריא), להוסיף לתפוחים קינמון , סוכר ולימון, לערבב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.

על גבי נייר אפייה לפזר קמח בנדיבות לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ לפזר את מלית התפוחים על כל המלבן בצק
ולגלגל לרולדה (אני מקפלת קיפול ראשון של הבצק ואז מרימה את נייר האפיה והבצק מתקפל /מתגלגל לבד).
להרים את הרולדה עם נייר האפיה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור ,למרוח את החלבון ששמרנו על פני הרולדה ולפזר את השקדים .

לחמם תנור ל- 180 מעלות לאפות כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים להוציא ולקרר ,
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש.

לשמור במקרר.










9 תגובות:

  1. רוצה להכין. לא משתמשת בכוסות פלסטיק. מה כמות הקמח בכוסות מדידה בינלאומיות לאפיה?

    השבמחק
  2. יופי של מתכון.
    אני מודדת בכוסות מדידה בינ"ל או במשקל. מהי כמות הקמח שיש להכניס לבצק?

    השבמחק
  3. עם אני מוסיפה טיפה ציפורן זה ישדרג ....כמו ברולדה תמרים ....או שזה לא מתאים עם תפוחים???

    השבמחק
    תשובות
    1. היי זה עניין של טעם תנסי לשים מעט על תפוח ותטעמי 😍

      מחק
  4. ושקדים טביעיים גרוסים זה בסדר

    השבמחק
  5. הכנתי היום, ללא מילים, יצא טעים מאוד, מזל שהכנתי כמות כפולה, תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף אני שמחה לשמוע תודה רבה וסופ"ש מתוק את מוזמנת לשלוח לי תמונה בפייסבוק ואני אפרסם בשמחה 😍

      מחק

אשמח לתגובות :)