Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 21 בספטמבר 2015

מעמול סולת ותמרים

  




מעמול סולת ותמרים עוגיות שסבתא שלי חנה ז"ל הייתה מכינה (בכמויות !) העוגיות נמסות בפה, גרגרי הסולת העדינים עם התמרים משתלבים נהדר ונותנים טעם של עוד..............

את המתכון המקורי אין בידי אולם מצאתי באינטרנט מתכון של אבי ששון ויצא מעולה,
שיניתי את המלית לתמרים ואגוזים וצורת ההכנה שונה .

כמות עוגיות כ-35 יחידות (אפשר להכפיל את הכמויות )

חומרים לבצק:
1 כוס סולת (140 גרם )
100 גרם חמאה מומסת
1.1/4 כוסות קמח 150 גרם
2 כפיות אבקת אפיה 10 גרם ( שקיות 1)
3 כפות מים
2 כפות מי ורדים
(לא חובה אבל מומלץ)
(לא תמצית ורדים)
2 כפות סוכר



חומרים למילוי 
1/2 חבילת תמרים בוואקום (לא ממרח)
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית קינמון
1 כף שמן


אופן הכנת המילוי:
לערבב את התמרים בתוך קערה (להוציא חתיכות קשות מהתמרים )
להוסיף את ההל, הקינמון ו-1כף שמן
לקחת כפית מהתמרים לגלגל (בידיים קצת רטובות) ל"נקניק" באורך 7 ס"מ ולהניח על גבי צלחת.

 אופן הכנת הבצק:
לשים בקערה את הסולת והחמאה המומסת ולערבב (יוצאת תערובת פירורית) לכסות את הקערה ולהניח במקום מוצל  ל-4 שעות (כן 4 שעות זו לא טעות אפשר אפילו יותר), 
לאחר מכן יש להוסיף את הקמח, האבקת אפיה, מי הוורדים וכף מים ללוש היטב עד שכל התערובת אחידה,ולהניח בצד לעוד שעה (עכשיו אפשר להכין את המילוי),
לאחר השעה יש להוסיף לבצק עוד 2 כפות מים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד ולא מתפרק.

הרכבת העוגייה:

יוצרים כדורים מהבצק ומרדדים (עם היד ) לצורת "נקניק", פותחים את הנקניק בעזרת האצבעות מניחים את המילוי לאורך סוגרים ומגלגלים לקבלת נקניק אחיד, להניח בתוך תבנית הצורה (ראה צילום ), לחילוץ העוגייה יש להפוך את התבנית ולדפוק על השולחן עד שהעוגייה יוצאת.
לסדר את העוגיות עם מרווחים קלים בתבנית אפיה ע"ג נייר אפיה .
ולאפות כ-10-12 דקות בחום 180 מעלות עד שהמעמולים זהובים .
כשהמעמולים מתקררים יש לפזר אבקת סוכר לקישוט.

*****למי שאין תבנית צורות: יוצרים מהנקניק עיגול ומניחים בתבנית



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)