Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 21 בספטמבר 2015

רולדות תמרים ואגוזים





רולדות של תמרים, אגוזים וקינמון נימוחות, פריכות וקלות להכנה מתכון של אמא שלי מרגו (ציינתי כבר שאין על אמא שלי באפייה) זהירות לא מסתפקים באחד.....
 כ-65 יחידות :
חומרים:
1כוס שמן
200 גרם חמאה/ מרגרינה לפרווה
1 כוס מים

2 אבקת אפיה
כ-3/4 ק"ג קמח
2 קופסאות ממרח תמרים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
קינמון
אופציה ***אבקת סוכר לקישוט ****
אופן הכנה:

שמים בקערה:
שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-5 יחידות שוות , מקמחים משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך )מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק (ראה תמונה) מורחים 1/4 מקופסת ממרח התמרים (בסך הכל אני משתמשת בקופסה וחצי) בשכבה אחידה, מפזרים מעט קינמון, ואגוזים , מגלגלים לרולדה (ראה תמונה) מסדרים בתבנית (משטחים את הרולדה בתבנית עם היד ראה תמונה) מסדרים את הרולדות צמודות אחת לשנייה , חותכים את הרולדות לפני האפייה למלבנים (ראה תמונה) ומפזרים סוכר רגיל לקישוט, אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות , לאחר 30 דקות עוברים על החיתוך שביצענו ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות, לאחר שהעוגיות מתקררות יש להוציא אותם מהתבנית ולשמור  בכלי אטום,
במידה ורוצים לפזר אבקת סוכר יש לוותר על פיזור הסוכר כקישוט ולפזר את האבקת הסוכר לאחר שהעוגיות התקררו .









מריחת ממרח תמריפ ופיזור קינמון ואגוזים

גילגול הרולדה

הנחת הרולדה בתבנית

לשטח את הרולדות ביד


חיתוך הרולדות לפני האפיה

פיזור סוכר על הרולדות לפני האפיה





לאחר האפיה

עם אבקת סוכר



8 תגובות:

  1. פשוט מעולה ממולץ מ9אד!!

    השבמחק
  2. אלופההההה מתכון מנצח ונהנית להכין אותו כל פעם מחדש וכל מי שמבקש ממני מתכון לרולדה הזו מעבירה קישור שלך😘😘😘😘😘

    השבמחק
  3. שלום זה אותו בצק כמו הסהרונים אז צריך 2אבקת אפיה או אחד?
    תודה

    השבמחק
  4. שלום זה אותו בצק כמו הסהרונים אז צריך 2אבקת אפיה או אחד?
    תודה

    השבמחק
  5. היי סיגל,
    כבר כמה חודשים אני מחפש אחר המתכון המדויק
    מבצק שכזה נמס בפה בשילוב עם הממרח תמרים.
    המתכון שלך אכן כזה וניסיתי והצלחתי.
    אז תודה רבה. הבלוג שלך מדהים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה הרבה רן הן באמת נמסות בפה איזה כיף לשמוע חג שמח :)

      מחק

אשמח לתגובות :)