Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 1 באוקטובר 2015

עוגת פחזניות בקרם קפה ושוקולד לבן





 את ההשראה למתכון קיבלתי מהבלוגרית המוכשרת יונית צוקרמן שהכינה עוגת פחזניות ממכרת המתכון כאן אני הכנתי עוגת פחזניות בקרם קפה ושוקולד לבן עוגה טעימה ביותר !! הבסיס פחזניות מתכון מפורט ותמונות תמצאו בקישור


חומרים :
תבנית 26 או 28  מתפרקת
חומרים לכ- 20 יחי
3 ביצים
100 גרם חמאה
1/4 .1 כוסות קמח רגיל (כוס חד פעמית שתיה קרה )
1 כוס מים (כוס חד פעמית שתיה קרה )
1 כף סוכר
קורט מלח
  
לקרם:
2 שמנת מתוקה להקצפה 38%
2 אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב
 1 כפית נס קפה (קפה נמס)

ציפוי: 
150 גרם שוקולד לבן
1/2 כפית נס קפה
3 כפות חלב
1 כפית חמאה 
1 כף ברס (אגוזי לוז מסוכרים ) לקישוט (לא חובה ) אופן הכנה :

בסיר שמים חמאה ומים מחממים על הגז, על להבה בינונית עד להמסת החמאה ורתיחה קלה , ברגע שרתח להוציא מהאש ולהוסיף 1.1/4 כוסות קמח בבת אחת ולערבב במרץ עם כף עד לקבלת מרקם של פירה אחיד, להוסיף 1 כף סוכר וקורט מלח ולערבב מעט להניח בצד ל- 10 דקות , לאחר ההמתנה להוסיף את הביצים אחת בכל פעם ולערבב במרץ בין ביצה לביצה עד לקבלת בלילה חלקה (במרקם של פירה רך) , להכניס את הבצק לשקית זילוף , (אם אין שקית זילוף יש ליצור עיגולים בעזרת כפית ) ,
לחמם תנור לחום 180 מעלות , לרפד 2 תבניות אפיה בנייר אפיה לזלף עיגולים בקוטר 4 ס"מ (לא לשטח אותם ) להשאיר מרווחים של 3 ס"מ מפחזנית לפחזנית לאפות כ-20 דקות ,עד להשחמה/הזהבה של הפחזניות , להוציא ולקרר כ-5 דקות , לאחר מכן להוציא את הפחזניות מתבנית התנור ולהניח אותם על רשת התנור לקרור מוחלט, (לא לדאוג גם אם הפחזניות נחתו קצת לא ירגישו את זה עם המילוי).

הכנת הקרם:
להקציף במיקסר שמנת מתוקה, חלב, כפית נס קפה נמס  ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה , להכניס 1/3 מהקרם לשקית זילוף עם צנתר/פיה בצורת כוכב/ פרח, לחתוך בסכין את החלק העליון של הפחזניה לא עד הסוף (כמו סנדוויץ`) למלא את הפחזניות בנדיבות בקרם השמנת ולסדר בתבנית (לי נשארו כ-6 פחזניות ללא מילוי) , לשפוך על הפחזניות את יתרת הקרם לשטח ולהכניס למקפיא לחצי שעה ,


קרם שוקולד לבן: 
בקערית למיקרוגל שמים 130 גרם שוקולד לבן 1/2 כפית נס קפה (נמס) ,כפית חמאה ו-3 כפות חלב מחממים כ-1 דקה או עד שהתערובת נמסה, מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה (במידה והתערובת סמיכה מוסיפים מעט חלב)
כשהרוטב חם יש לשפוך על העוגה ולפזר את הרוטב בעזרת הזזת התבנית מצד לצד עד לציפוי מושלם להכניס ל-1 דקה למקרר.

לקישוט שוקולד לבן ממסים במיקרוגל 20 גרם שוקולד לבן ומזלפים בעזרת כפית או שקית זילוף חד פעמית קטנה , מעל העוגה, להכניס לקירור ל- 8 שעות לפחות .






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)