Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 3 באוקטובר 2015

וולקנו שוקולד



עוגה אישית מרשימה וקלה להכנה העוגה שוקולדית וחמה, השוקולד הלבן נשפך עם הביס הראשון שילוב מנצח של טעם ומרקם , מעדן אמיתי .
 מתאים גם בפסח אפשר בקלות להפוך לפרווה .

וולקנו שוקולד:
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קמח ( בפסח לשים קמח תפוח אדמה )
1/4 כוס קקאו
4 ביצים בינוניות
1 כף ליקר פרנג'ליקו/אמרטו
100 גרם שוקולד לבן (או שוקולד מריר לפרווה)
9 תבניות מאפינס חד פעמיות משומנות במעט חמאה.

אופן הכנה:
ממסים שוקולד עם חמאה בקערת חסינת חום במיקרוגל עד לקבלת בלילה אחידה (לערבב מדי פעם) לאחר שהתערובת אחידה, להוסיף ידנית את הסוכר, הקמח, הקקאו, לערבב כשהתערובת אחידה, להוסיף את הביצים אחת בכל פעם (בביצה יש כמו שריר מחובר לחלמון בצבע לבן בבקשה להסיר אותו וידנית ולאחר מכן להכניס את הביצה ), לערבב היטב .
להעביר לתבניות החד פעמיות מאלומניום לא נייר (המשומנות במעט חמאה )למלא כ-3/4  תבנית ולשים במקרר ל-15 דקות.
יש לשבור את קוביות השוקולד הלבן, להכניס 2 קוביות לכל תבנית ולכסות בבלילה (היא קצת קשה עכשיו, יש לדחוס את הקוביות פנימה) עד לשלב הזה אפשר להכין הכל מראש ולשמור במקרר .

ממש לפני ההגשה לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-12 דקות (העוגות מתקשות בדפנות ונוצר קצת קרום מלמעלה אבל זה עדיין קצת רוטט ) להוציא מהתנור ולהמתין דקה , להעביר סכין בעדינות מסביב לעוגה, להפוך את התבנית על גבי צלחת, לפזר מעט אבקת סוכר
ולהגיש עם כדור גלידה איכותי או שמנת מתוקה מוקצפת .








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)