Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

מרק כתום




מרק כתום בריא וטעים מוגש בתוך קערת לחם/לחמנייה עגולה קריספית וטעימה שילוב יפהיפה להגשה ומאוד מאוד טעים.

חומרים :
כ-14 מנות
2 יחי' בטטות בינוניות (600 גרם סה"כ)
300 גרם דלעת (חתיכה בגודל כף יד)
4 גזרים
1 כרשה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות
3 שיני שום
חתיכה שלמה(בגודל כף) ג'ינג'ר טרי (מקולפת)
1 תפוח אדמה קטן
קורט פלפל שחור
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
סיר 5 ליטר
לחמניות עגולות (בגודל כף יד קוטר 10ס"מ) כמספר הסועדים .

לקישוט בצל ירוק חתוך לטבעות.

אופן הכנה:
לקלף את הבטטות, הגזר, הדלעת ותפוח האדמה לחתוך גס,  לחתוך את הפרסה לטבעות (רק את החלק הלבן)
 לשים בסיר למרק 5 ליטר 1 כף שמן , להוסיף את הפרסה, הגזר, 2 שיני שום, הבטטות, הדלעת, תפוח אדמה וחתיכת הג'ינג'ר השלמה לטגן מעט להוסיף מים עד ל-3/4 הסיר , לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית עד לריכוך , להוציא את חתיכת הג'ינג'ר מהמרק , לטחון את המרק בבלנדר מוט או במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק ולהחזיר לאש.

במחבת לשים 2 כפות שמן ו-1 שן שום כתושה, לטגן מעט (ממש מעט 10 שניות ) ולשפוך לתוך המרק, לערבב ולתקן תיבול .

15 דקות לפני ההגשה יש לחתוך את קצה הלחמנייה (לשמור את המכסה ) לרוקן את תוכן הלחמנייה (להשאיר דופן של 2 ס"מ ) לסדר את הלחמניות בתבנית אפייה להכניס לתנור בחום 190 מעלות ל-15 דקות הלחמניות מקבלות קרום קשה, קריספי ונוזל המרק לא דולף מהלחמנייה .

הגשה לחמם היטב את המרק למזוג לקערות הלחם לפזר מעט בצל ירוק ולהגיש מיד ולאכול בתענוג !








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)