Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 10 בנובמבר 2015

מאפה פילו וגבינות







מאפה פילו וגבינות עשיר וטעים לארוחה חלבית עשירה או סתם לפנק את מי שאוהבים , מנה חלבית מנצחת , הכי טעים בשבת בבוקר עם ביצים וסלט, מאפה מצוין ליום חורפי קר.

חומרים:
תבנית עגולה קוטר 26 
1 חבילה דפי פילו
350 גרם גבינה בולגרית/צפתית 
(אני השתמשתי בגבינה גרוזינית מאוד טעימה)
250 גרם קוטג'
150 גרם גבינה צהובה (4 פרוסות) מגורדת 
2 ביצים
1 כוס חלב
קצח לפיזור
50 גרם חמאה מומסת + 2 כפות שמן

אופן הכנה:
לקערה נגרד גס 300 (נשמור 50 גרם לסוף) גבינה בולגרית/צפתית/ גרוזינית , נוסיף קוטג', ו-2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת,
נטעם, במידה וחסר מלח נוסיף מעט (שימו לב הגבינות מלוחות)
נוסיף ביצה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה,

נשמן את התבנית במעט חמאה מומסת נניח עלה פילו אחד בתוך התבנית ,

נחמם תנור ל-180 מעלות, 

על נייר אפייה נסדר עלה פילו נבריש במעט חמאה מומסת, 
נפזר כף גדושה מתערובת הגבינה בקצה עלה הפילו, נפזר באופן שווה את הגבינה בקצה דף הפילו לכל האורך, נגלגל את הבצק על הגבינה לכל האורך וניצור גליל ,
מסובבים את קצה הגליל סביב עצמו ויוצרים שבלול, מברישים את השבלול במעט חמאה ומניחים בתבנית, מכינים את כל השבלולים (8 יחידות ) ומסדרים בתבנית בצורה מעגלית,

בקערה מערבבים 1 כוס חלב עם 1 ביצה מערבבים היטב ושופכים על השבלולים באופן שווה (הבלילה לא מכסה את השבלולים וזה בסדר)
מפזרים מעל המאפים 50 גרם גבינה בולגרית/צפתית/גרוזינית, ו-2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת, מעט קצח ומכניסים לתנור לאפיה של 30 דקות או עד שהמאפה משחים , מוצאים ומגישים אוכלים חם ומתענגים.
















תגובה 1:

  1. נראה נפלא ומצויין, הולכת להכין!!!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)