Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 11 בנובמבר 2015

בריוש שקדים ופיסטוק










מאפה שמרים עשיר בחמאה ביצים בקרם שקדים ובציפוי שקדים ופיסטוקים , עונג צרוף יש להכין את הבצק יום לפני ההכנה ולתת לו לתפוח במקרר ,אני השתמשתי  מארז משולב של שמרית- שמרים טריים 100% ומשפר אפייה לבצק, לקבלת מרקם עשיר ואיכותי של המאפה.

חומרים ל-40 יחידות:
7 רינגים בקוטר 7 ס"מ
(אם אין אז 4 פחיות שימורים פתוחות וריקות ולחלק את הבצק ל-4)
נייר אפייה
500 גרם קמח לבן
3 ביצים גדולות
2 כפות סוכר
2 כפות שמרית 
2 כפות משפר אפייה
200 גרם חמאה חמאה רכה (וקצת קשה )
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב

סירופ סוכר:

2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון טרי

קרם שקדים:

150 גרם שקדים מולבנים  טחונים
100 גרם חמאה רכה
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כף ליקר אמרטו חובה  (ליקר שקדים)
1 כפית שטוחה קורנפלור

לקישוט(חובה) 
130 גרם שקדים פרוסים לא קלויים
100 גרם פיסטוקים לא קלויים מקולפים חתוכים גס
אבקת סוכר 

בצק אופן הכנה (יום קודם):

בקערה המיקסר עם וו לישה נשים קמח , סוכר,שמרים ומשפר אפייה מערבבים קלות להוסיף חלב, מלח, ולבסוף את החמאה מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד עד לקבלת בצק נעים ( מעט דביק ) לקחת מעט קמח ולסדר את הבצק , להכניס למקרר ללילה שלם.

בבוקר למחרת נחלק את הבצק ל-7 יחידות שוות ניצור כדורים
נגזור 7 רצועות מנייר אפייה נשמן אותם ונשים בתוך התבנית ( נוצרו לנו שוליים של נייר זה מצויין)
נשים את כדורי הבצק בתוך הרינגים עם נייר האפייה ונתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח מכוסים במגבת בטמפרטורת החדר,

נכין את סירופ הסוכר:
בקלחת נשים סוכר ומים נביא לרתיחה, נוסיף כפית לימון ונבשל 5 דקות על אש גבוהה נסיר מהאש ונניח לצינון .

לאחר שהבריוש תפח נחמם תנור ל-180 מעלות נאפה את הבריוש כ- 20 דקות או עד שמזהיב/משחים , נוציא ונניח לצינון.

נכין את קרם השקדים:
בקערה נשים 100 גרם חמאה רכה נוסיף סוכר, שקדים טחונים, 1 כפית קורנפלור ,כף ליקר אמרטו, 1 ביצה, ונערבב עם מזלג/כף עד למרקם אחיד של הקרם.

הרכבת הבוסטוק:

לאחר שהבריוש התקרר , נחתוך כל גליל לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (עם סכין לחם) 
נסדר על תבנית עם נייר אפייה, נבריש בנדיבות!!  כל פרוסה, עם סירופ סוכר משני הצדדים, 
נמרח קרם שקדים כפית לכל פרוסה נמרח צד אחד בלבד, נפזר שקדים או פיסטוקים מכל הלב,
נכניס לתנור  180 מעלות ל-12 דקות עד שהשקדים/הפיסטוקים מזהיבים .
מוצאים מצננים ושומרים במקרר, אני הקפאתי והפשרתי לפי הצורך. 













 


2 comments:

  1. אני ממש ממש אהבתי!! התמונות מגרות וממש בא לאכול מהמסך.........מעלף!

    השבמחק
  2. נראה מדהים, מדהים, מדהים!!!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)